Güney Kıbrıslı Rumlar yarın sandık başına gidiyor

Güney Kıbrıslı Rumlar yarın sandık başına gidiyor
Güney Kıbrıs Rum kesiminde seçmenler, yarın Rum meclisinin yeni 56 üyesini belirlemek için sandık başına gidecek

 Güney Kıbrıs Rum kesiminde seçmenler, yarın Rum meclisinin yeni 56 üyesini belirlemek için sandık başına gidecek.

Kayıtlı toplam 542 bin 915 seçmenin bin 149 sandıkta oy kullanacağı seçimlerde oy verme işlemi saat 07.00’da başlayacak ve 18.00’da sona erecek.

Seçime katılan 12 partinin aldıkları oylara ilişkin sonuçların saat 23.00’a doğru açıklanması bekleniyor.

Güney Kıbrıs'taki yaklaşık 600 Kıbrıslı Türk’ün de oy kullanacağı seçimlerde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan 271 Rum için ise ayrı özel bir seçim sandığı oluşturuldu.

Ada dışında bulunan 14 binin üzerinde Rum seçmen ise Yunanistan’da Atina, Selanik ve Patra kentlerinde ve İngiltere’nin başkenti Londra’da kurulacak sandıklarda oy kullanabilecek. Seçimler sonucunda belirlenecek yeni meclis, Eylül’de görevi teslim alarak 5 yıl görev yapacak.

Rekor sayıda aday
Güney Kıbrıs'ta Pazar günü yapılacak seçimlerde Rum meclisindeki 56 sandalye için 12 partiden ve parti ittifaklarından 488 ve 5 bağımsız olmak üzere toplam 493 aday yarışacak.

Milletvekili adayı olmak için 500 avroluk harç ödeyen adaylar, seçim bölgelerindeki geçerli oyların üçte 1’ini almaları durumunda bu parayı geri alacak.

Milletvekili adaylarının yaklaşık yüzde 20’si kadınlardan oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.