Güney Kore’deki feribot faciası

Güney Kore’deki feribot faciası
Fransız mahkemesi, feribot faciası ile ilgili arananlardan birinin ülkesine iadesine karar verdi

PARİS (AA) - Fransa’da temyiz mahkemesi, Güney Kore’de 300’den fazla kişinin öldüğü feribot faciası ile ilgili aranan bir kişinin ülkesine iadesine karar verdi.
Mahkeme, feribotu işleten Sewol aile şirketinin hissedarı Yoo Som-Na’nın ülkesine iadesine kara verdi.
Ülkesinde tutuklama kararı çıkartılan, şirketin hissedarlarından kadının Güney Kore’ye iade edilmesi için Başbakan Manuel Valls’in de imzası gerekiyor.
Güney Koreli kadının, bu karara itiraz için Danıştay Mahkemesine müracaat hakkı bulunuyor.
Fransa’da yüksek mahkeme, genelde hükümetin onay vermesi halinde iade dosyalarını geri çevirmiyor.
Hakkında iade kararı çıkan genç kadın, kaza dolayısıyla zan altındaki şirketin milyonlarca dolarlık parasını zimmetine geçirmekle suçlanıyor.
Güney Kore yetkilileri, genç kadının zimmetine geçirdiği paralar yüzünden şirketin, feribotların güvenliği ile ilgili bakımı yeteri kadar yapmadığı ve bu yüzden ortaya çıkan teknik aksaklıklardan deniz kazasının meydana geldiği görüşünde.

2014 yılında feribotun batması sonucu çoğu okul öğrencisi 304 kişi hayatını kaybetmişti.
Hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkartılan Yoo, 2014 yılı Mayıs ayında Paris’te polis tarafından gözaltına alınmıştı. Deniz kazasının adından Güney Kore polisinin baş zanlı olarak peşine düştüğü şirketin esas hissedarı olan ve bugün hakkında iade kararı çıkartılan kadının babası Yoo Byung-Eun ise 12 Haziran 2014 yılında ölü bulunmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.