Güney Sudan'da 145 Çocuk Serbest Bırakıldı

Güney Sudan'da 145 Çocuk Serbest Bırakıldı
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Güney Sudan'daki silahlı grupların 145 çocuğu serbest bıraktığını duyurdu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Güney Sudan'daki silahlı grupların 145 çocuğu serbest bıraktığını duyurdu.

UNICEF'den yapılan yazılı açıklamada, bugün Güney Sudan'da silahlı grupların 145 çocuğu serbest bıraktığı belirtilerek, bunun ülkede bulunan silahlı gruplar tarafından 2015'ten beri gerçekleştirilen en büyük serbest bırakma olayı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, UNICEF Güney Sudan Temsilcisi Mahimbo Mdoe, "Umudumuz; bugün kurtarılan bu çocukların, hala Güney Sudan'da silahlı grupların bünyesinde bulunan 16 bin çocuğun kurtarılmasına öncülük etmesi ve böylelikle bütün çocukları ailelerine kavuşturulmasıdır." ifadesini kullandı.

UNICEF, Güney Sudan'da 2013 yılının aralık ayında çatışmalar başladığından bu yana 16 bin çocuğun silahlı grupların bünyesine dahil edildiğini, sadece bu yıl ise 800 çocuğun silahlı gruplara katıldığını bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.