Güney Sudan'da AIDS vakaları artıyor

Güney Sudan'da AIDS vakaları artıyor
Güney Sudan'da AIDS'e yakalanma oranında geçen yıllara göre büyük artış yaşandığı açıklandı

CUBA (AA) - Güney Sudan'da AIDS'e yakalanma oranında geçen yıllara göre, büyük artış yaşandığı bildirildi.

Güney Sudan'ın doğusundaki Jonglei vilayetinin başkenti Bor Merkez Hastanesi yetkilisi Baraham el-Yerdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl öncesine kadar hastaneye her ay ortalama 2 AIDS hastasının kabulünün yapıldığını, bugün ise bu sayının 10'u geçtiğini belirtti.

Güney Sudan'da 2013'te başlayan krizin, ülkenin genel sağlık durumunu etkilemesinin yanı sıra AIDS'li hastaların bakımından sorumlu uluslararası örgütleri de ülkeyi terk etmeye zorladığını anlatan Yerdal, 2010'dan bu yana AIDS hastalarına sakinleştiriciden başka ilaç veremediklerini kaydetti.

Hastanede 500 hastanın tedavisine devam ettiklerini vurgulayan Yerdal, gizli bir krize dönüşen hastalıktan korunmak için insanların rutin sağlık kontrollerini aksatmamaları gerektiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) mart ayının başında, Güney Sudan'da 2 yıldır yaşanan iç savaş nedeniyle AIDS vakalarında artış gözlendiğini duyurmuştu.

BM Ortak Programı AIDS hakkında hazırladığı bir raporda, Güney Sudan'da 2013 ile 2015 yılları arasında virüse yakalananların sayısının 13 binden, 18 bine çıktığını ortaya koymuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.