Güney Sudan'da geçici hükümetin kurulması

Güney Sudan'da geçici hükümetin kurulması
Afrika Birliği, Güney Sudan'da geçici hükümetin kurulmasının "memnuniyet verici" olduğunu belirtti

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Birliği, Güney Sudan'da 17 Ağustos 2015'te hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşması çerçevesinde geçici ulusal birlik hükümeti kurulmasının "memnuniyet verici" olduğunu bildirdi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma, yaptığı yazılı açıklamada, geçici ulusal birlik hükümetinin oluşturulması konusunda Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in attığı adımdan övgüyle söz etti.

"Bu, barışa ve savaşın etkilerini aşmaya yönelik atılmış önemli bir adım" ifadesini kullanan Zuma, geçici hükümet kurulmasıyla Güney Sudan'ın, barışın uygulanması ve güçlendirilmesinin yanı sıra ülkenin yeniden imarı ve ekonomisinin canlanması için çok önemli bir aşamaya girdiğini ifade etti.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı, birlik üyesi tüm ülkelere de Güney Sudan'a gereken tüm desteği vermeleri çağrısında bulundu.

Güney Sudan'da 28 Nisan Perşembe günü hükümetin feshedilerek geçici hükümetin kurulduğu bildirilmişti. Devlet televizyonunda yer alan haberde Devlet Başkanı Mayardit'in 17 Ağustos 2015'te hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşmasının uygulanması çerçevesinde, mevcut hükümetin feshedilmesi ve geçici hükümetin kurulması yönünde karar çıkardığı duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.