Güney Sudan'da sığınmacı kampında kavga

Güney Sudan'da sığınmacı kampında kavga
Malakal'da ordu güçleriyle BM'ye ait bir sığınmacı kampının sakinleri arasında çıkan kavgada, 7 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı

CUBA (AA) - Güney Sudan'ın kuzeydoğusunda bulunan Malakal kentinde ordu güçleriyle BM'ye ait bir sığınmacı kampının sakinleri arasında çıkan kavgada, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, kamp sakini bir grup ile askerler arasında kamptaki gıda fiyatlarının artması nedeniyle kavga çıktı. Daha sonra büyüyen kavgada rastgele ateş açıldı. Dün akşamdan bu yana devam eden olayda 7 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Kamptaki Barış ve Uzlaşı Komitesi Başkan Yardımcısı Vetter Dikon ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu güçlerinden bir grubun dün akşam binlerce sığınmacının kaldığı kampa sızdığını ve kamp sakinlerine ateş açtığını belirtti. Kampın bir kısmında yangın çıktığını ifade eden Dikon, olay nedeniyle ölü ve yaralıların bulunduğunu aktardı.

Hükümet yetkililerinden olaya ilişkin açıklama yapılmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.