Güney Sudan'daki şiddet olaylarından kaçan sığınmacılar

Güney Sudan'daki şiddet olaylarından kaçan sığınmacılar
Ülkede geçiş hükümetinin kurulmasından bu yana 20 bin kişi BM'ye ait koruma kamplarından ayrıldı

CUBA (AA) - Güney Sudan’da geçiş hükümetinin kurulmasından bu yana 20 bin kişinin Birleşmiş Milletler’e (BM) ait koruma kamplarından ayrıldığı bildirildi.

Ülkenin başkenti Cuba’da gazetecilere açıklama yapan BM’nin Güney Sudan’daki misyonuna bağlı insani yardım ve koruma programının baş koordinatörü Sam Mahmuri, geçiş hükümetinin kurulmasıyla birlikte ülkedeki güvenlik durumunun nispeten iyileşmesinin ardından 20 bin kişinin, BM misyonuna ait altı merkezde bulunan koruma kamplarından kendi isteğiyle ayrıldığını belirtti.

BM’nin Güney Sudan’daki merkezlerinde hala 180 bin sivilin bulunduğuna işaret eden Mahmuri, kalanları evlerine dönmeleri konusunda teşvik etmek için BM ile hükümet arasında ortak plan bulunduğunu açıkladı.

Güney Sudan'da 28 Nisan'da, 17 Ağustos 2015'te hükümet ile muhalifler arasında imzalanan barış anlaşmasının uygulanması çerçevesinde mevcut hükümet feshedilerek geçici hükümet kurulmuştu.

Söz konusu anlaşmayla ayrıca, uzun süren savaşın ardında bıraktığı sosyal ve psikolojik etkilerin giderilmesi için 30 aylık geçici hükümet döneminde çalışmalar yapacak Milli Barış ve Uzlaşı Komisyonunun kurulması öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.