Güney Sudan'dan BM'ye suçlama

Güney Sudan'dan BM'ye suçlama
Güney Sudan Gıda Güvenliği Ulusal Konseyi Genel Sekreteri Kaniseo:- "BM yardım kuruluşları, dış güçlere hizmet ediyor ve bağışçı ülkelerden daha fazla para almak için gerçek dışı raporlar yayımlıyor"

CUBA (AA) - Güney Sudan, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı yardım kuruluşlarını, ülkedeki gıda sorununu büyüten sahte raporlar yayımlamakla suçladı.

Güney Sudan Gıda Güvenliği Ulusal Konseyi Genel Sekreteri John Kaniseo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin ülkedeki gıda güvenliğine ilişkin raporlar hazırladığını, BM kuruluşlarının da buna karşılık dünya kamuoyunda farklı raporlar yayımladığını söyledi.

Ülkenin yüzde 23'ünün gıda ihtiyacının bulunduğunu belirten Kaniseo, Sudan ile sınırın açılmasıyla ülkedeki gıda durumunun üç ayda düzeleceği tahmininde bulundu.

Kaniseo, "Şüphesiz BM örgütleri, dış güçlere hizmet ediyor ve bağışçı ülkelerden daha fazla para almak için gerçek dışı raporlar yayımlıyor" ifadesini kullandı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından geçen hafta yapılan ortak açıklamada, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25'inin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğu ve yaklaşık 40 bin kişinin durumunun kritik olduğu ifade edilmişti.

UNICEF Güney Sudan temsilcisi Jonathan Veitch, yardıma en fazla ihtiyaç duyulan bölgelere güvenlik durumu nedeniyle ulaşılamadığını ve bir an önce bu bölgelere sınırsız erişimlerinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.