Şule Akdemir

Şule Akdemir

Güneydoğu’da İttifak Şart

Güneydoğu’da İttifak Şart

  30 Mart yerel seçimlerinde Ak parti oyunu artırarak bir başarıya daha imza attı.  "Ak parti ezdi geçti şeklinde" haberler  Türk ve dünya basınına yansıdı...  Oy sayımları devam ederken Başbakan R. Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı ve Erdoğan ; ... Öncelikle Râbbime bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum.. "sözleriyle Ak partinin büyük bir zafer kazandığını ilan etti. Gerçekten de Ak parti Türkiye genelinde oy oranını artırarak büyük bir başarı elde etti.  Muhalefet partileri ise umduğunu elde edememenin şaşkınlığını yaşıyor... bir parti hariç, Bdp!
 

    Ak parti zafer kazanmanın sevincini yaşıyorken, Chp ve Mhp hayal kırıklığı içerisindeyken, Güneydoğu'daki büyük tehlikeyi görüyorlar mı?  Bu tehlike ne mi? Pkk ve Bdp'nin ortak amacı olan  Komünist kürdistan tehlikesi..
 

Güneydoğu'da Pkk'nın Seçime Etkisi
 

     Pkk'nın, ‘Güneydoğu’yu bize verin’ şartıyla geçici olarak kan akmasın, sulh olsun demesi ve komünist pkk yandaşı medyanın " toprak verip kurtulalım" telkinleri, bölünmeyi makul bir durummuş gibi göstermenin zeminini oluşturuyor. Halkın üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyuna alet olan bazı gazeteci yazarlar, medya mensupları ve siyasiler  Pkk'yı sevimli göstermeye cüret eden üslupları ile Türk milletinin bölünme tehlikesine karşı dikkatini dağıtıyor.

Bunu durumu fırsat bilen Pkk, halkı tehdit ederek 30 Mart yerel seçimlerinde  millet iradesinin tecelli etmesine mani olmuş ve vatanımızı bölmek için yoğun bir çaba harcamıştır.. Bu baskının sonucunda halk Bdp'yi seçmeye zorlanmış ve halkın özgür iradesi sandıklara yansımamıştır. Güneydoğu'daki topraklarımız bölünme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

   Türkiyenin en önemli vazifelerinden biri pkkyı sindirmesi, yok etmesi ve halkın feraha kavuşacağı bir ortam hazırlamasıdır. Güneydoğu'da her partinin güvenlik içerisinde faaliyet yapabileceği bir düzen sağlanması çok acil bir durumdur. Hükümetimizin öncelikli konusu PKK'nın yok edilmesi olması, Güneydoğu’da halkın üstündeki bu tehdidin tamamen kaldırılması olmalıdır.

    Bölünmeye karşı ittifak

Partilerimiz birbirleri ile çekişmeyi acilen bırakıp tek bilek tek yürek olmak için harekete geçmelidir.  Yüce Rabbimiz bir ayette : İnkâr edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 173) buyurmuştur.
 

    Güneydoğu’da siyasi partilerin ittifak etmesi son derece akılcı bir yöntem olur. Ağrı, Iğdır, Siirt, gibi bir çok şehirde sağ partilerin ayrılık içerisinde olmaması seçimi kaybettirmiştir. Seçim öncesinde ittifak edilmiş ve beraber hareket edilmiş olsa başarılı olunacağı açıktır.. Bölünme tehlikesi söz konusu olduğunda herkes elini taşın altına koymalı, vatanın birliği için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Pkk'nın bu sinsi oyununa karşı tüm partilerimizin kardeşçe birlik olması ve bu tehlikeyi beraberce savuşturması gerekir.

 

     Sonuç olarak hiç kimse bölünmeyi ve bölücü terör örgütünü sempatik göstermeye çalışmamalıdır. Kimse bu ülkenin topraklarına göz dikip komünist Kürdistan hayali kurmamalıdır. Türk Milleti Güneydoğu'yu komünist pkk zulmünün eline terk etmeyecektir. Bu ülkeden verilecek tek bir karış toprağımız dahi yok. Milletimizin yegane gayesi Büyük Türkiye’dir, Türk İslam Birliği’dir. Allah’ın ülkemiz için takdir ettiği kaderde bölünme değil, sürekli büyüme, son derece güçlü olma, islam alemine manevi lider ve tüm dünyaya barış ve güvenlik getirme vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şule Akdemir Arşivi
SON YAZILAR