Güneydoğu'da Kırmızı Alarm

Güneydoğu'da Kırmızı Alarm
Güneydoğu'da polis merkezlerine düzenlenen saldırılardan sonra alarm verildi. Cizre'de PKK'nın dağ kadrosundan 15 kişinin kentte olduğu polislere anonsla bildirildi.

Kobani eylemleri nedeniyle 5 gündür savaş alanına dönen Doğu ve Güneydoğu'da sokak gösterileri azalırken polis merkezleri, emniyet müdürlükleri, jandarma karakolları ve askeri birlikler hedef oldu.

Diyarbakır Merkez ve bir çok ilçesinde, Mardin Merkez ile ilçelerinde, Siirt ve Van'da güvenlik noktaları teröristlerin saldırısına uğradı. Birçok polis merkezi ile il ve ilçe emniyet müdürlüklerine silahlı, bombalı ve molotoflu saldırı düzenlendi. Bunun üzerine en üst düzeyde alarm verildi.

TÜM BİRİMLERE TALİMAT

Görevli olmayan personelin şehir merkezlerinde bulunmamaları, gece yola çıkmamaları talimatı verildi. Nöbet noktalarındaki polislere çelik yelek giymeleri talimatı verilirken, sokaklarda devriye gezen polislerin zırhlı araç kullanmaları uyarısı yapıldı. Gece yarısına kadar 24 güvenlik noktasına saldırı yapıldı.

"DAĞ KADROSU ŞEHİRLERE İNDİ" ANONSU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire, PKK'nın dağ kadrosunun şehirlere indiği, siviller arasına sızdığı ve kaos ortamından yararlanarak saldırılarda bulunabileceği uyarısı yaptı. Cizre'de PKK'nın dağ kadrosundan 15 kişinin kentte girdiği istihbaratı alındığı yönünde polis birimleri anons yaparak uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.