Güneydoğu'dan 169 ülkeye ihracat

Güneydoğu'dan 169 ülkeye ihracat
GAİB Başkanı Çıkmaz:- "İhracatın arttırılması yönündeki çaba ve çalışmalar sonuç vermeye başladı. 169 ülkeye bölgemizden önemli ihracat gerçekleştirildi"

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ihracatın artırılması yönündeki çaba ve çalışmalarının sonuç vermeye başladığını, ihracat yapılan ülke sayısının 16'a çıktığını söyledi.

Çıkmaz, yazılı açıklamasında, GAİB bünyesinde bu yılın ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7’lik düşüşle 1 milyar 980 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

İhracat rakamları içinde Gaziantep'in payının 1 milyar 538 milyon dolar olduğunu kaydeden Çıkmaz, kentin Türkiye'nin en çok ihracat yapan iller arasındaki konumunu koruduğunu aktardı.

Ortadoğu ülkelerinin ihracatta yüzde 56 payla ilk sırada yer aldığını belirten Çıkmaz, bunu sırasıyla yüzde 18 ile AB ülkeleri ve yüzde 11,3 ile Afrika ülkelerinin izlediğini bildirdi.

Yapılan ihracata ilişkin ürün ve ülke bazında da bilgiler veren Çıkmaz, şunları kaydetti:

"İhracatın arttırılması yönündeki çaba ve çalışmalar sonuç vermeye başladı. 169 ülkeye bölgemizden önemli ihracat gerçekleştirildi. İhracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerden Irak, ABD, Suudi Arabistan, Suriye, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, Belçika ve Sudan bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. İhracatta bu dönemde halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleriyle diğer gıda müstahzarları bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.