Günlerini doyasıya kutladılar

Günlerini doyasıya kutladılar
Konya'da düzenlenen etkinlikte özel çocuklar, hazırladıkları sıra gecesi, sema gösterisi ve kaşık oyunuyla günlerini doyasıya yaşadı

Konya'da Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli öğrenciler, düzenledikleri renkli gösterilerle katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Konya Valiliğince Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Selçuklu Konevi İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okudu. Ardından, Konya Büyükşehir Belediyesi  Engelliler Mehter Takımı tarafından mehteran konseri verildi.

Daha sonra hazırladıkları görsel sunum eşliğinde işaret diliyle ilahiler okuyan grup, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Daha sonra "Grup Şimşir" adıyla sahneye çıkan görme ve işitme engelli öğrenciler, Konya yöresine has kaşık oyununu sergiledi. İzleyicilerin de alkışlarla tempo tutmasıyla salon bir anda renklendi. Katılımcılar, sahnede gösteri sunan öğrencilerin oyunlarına eşlik ederek eğlenceli dakikalar yaşadı.

Salonda en çok alkış alan gösterilerden biri de Selçuklu Fatma Menekşe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladığı "Sıra Gecesi" gösterisi oldu. Gösteride engelli öğrenciler, türküler eşliğinde halaylar çekti. 

Daha sonra sahneye çıkan görme engelli öğrenciler, Meram Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi okulundaki öğrencilerin hazırladıkları ilahiler eşliğinde sema gösterisi sundu. Öğrencilerin gösterisi  ilgiyle izlendi.

Etkinlik, down sendromlu, görme ve işitme engelli öğrencilerin defilesiyle devam etti. Rengarenk kıyafetlerle sahnede yürüyen öğrencilerin, gösterinin sonunda açtığı "Bizi Koşulsuz Sevin" yazılı pankart, izleyicilerden büyük alkış aldı.  

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, devletin engelliler için birçok çalışma yaptığını söyledi.

Engellilerin, verilen destekle çok daha iyi yerlere geleceğini belirten Altuntaş, "Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın eğitimden ve toplumdan uzaklaşmasına fırsat vermeyecek çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar, engellilerimizin olumlu ve gayretli yaklaşımıyla birleşince, aşılamayacak engelin olmadığına olan inancımız gün geçtikçe artıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.