Gurbetçi ailenin 21 yıllık birikimi "uçtu"

Gurbetçi ailenin 21 yıllık birikimi "uçtu"
Rusya'dan memleketleri Denizli'ye kesin dönüş yapan Canbaz ailesi, özel bir bankaya yatırdıkları yaklaşık 200 bin doların hesaplarından çekildiği iddiasıyla banka, banka çalışanı ile paraların aktarıldığı iddia edilen 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulu

DENİZLİ (AA) - Rusya'dan memleketleri Denizli'ye kesin dönüş yapan Canbaz ailesi, özel bir bankaya yatırdıkları yaklaşık 200 bin doların hesaplarından çekildiği iddiasıyla 21 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

"Dolandırıldığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Gülfiz Canbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 yıl önce gittikleri Rusya'dan son dönemde Türk vatandaşlarına yönelik uygulamalar nedeniyle geçen ay Türkiye'ye kesin dönüş yaptıklarını belirterek, gurbette kazandıklarını özel bir bankanın Denizli'deki şubesine yatırdıklarını söyledi.

İş kurmak ve ev satın almak için hesaplarının bulunduğu bankaya gittiklerini aktaran Canbaz, hesabında tek kuruş bulunmadığını öğrendiğini ifade ederek, "Bankadaki hesabımızı sorduğumuzda hesabımızda bakiyemizin olmadığını öğrendik. Çok üzücü bir durum, biz bankaya güvenerek yatırmıştık. Sonuçta biz şahsa güvenerek yatırmadık. Bankadan da yeterli bir cevabı alamadık. Mağduruz, devletimize güveniyoruz, bu durumun bir an önce çözülmesini istiyoruz." dedi.

- "Tanımadığımız kişilere havaleler yapılmış"

Gülfiz Canbaz'ın eşi Kenan Canbaz da eşinin hesabının boşaltıldığını öğrenince şok yaşadığını dile getirdi. Tanımadıkları kişilerin hesabına bir takım havaleler yapıldığını öne süren Canbaz, şunları söyledi:

"Hesabımızdan tanımadığımız şahıslara havaleler yapılmış. Bunları hiçbiri bilgim dahilinde değil, şahısları da tanımıyorum. Banka görevlilerinden açıklama istedim, bana doyurucu bir bilgi vermediler. Yetkililerden bu işin çözülmesini istiyorum. Bankada dolar hesabımız vardı, bu Türk lirasına çevrilmiş ve tanımadığımız şahıslara aktarılmış. Bu rakam da yaklaşık 200 bin dolar. Bununla ilgili avukatımız aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk."

- Hukuki süreç başlatıldı

Canbaz Ailesi'nin avukatı Salim Kutlutürk ise müvekkillerinin 21 yıllık birikimlerinin "uçup gittiğini" ileri sürerek, "Mevcut kalan bakiyelerini de çekemiyorlar. Blokelerle ikinci kez mağdur oldular. Biz, hesap özetlerinden yaptığımız incelemeler neticesinde banka memurunun ilişki içerisinde olduğu kişileri tespit edip şikayet ettik. Banka içinden ve banka dışından kişilerin de cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığına dilekçemizi verdik." diye konuştu.

- Banka idari soruşturma başlattı

Öte yandan Canbaz ailesinin şikayeti üzerine bankanın idari soruşturma başlattığı bildirildi.

Hakkında şikayette bulunan banka çalışanının ise 8 ay önce işten çıkartıldığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.