Gurbetçiler Köşk seçiminden memnun

Gurbetçiler Köşk seçiminden memnun
Cumhurbaşkanı seçimi için Artvin'in Sarp Gümrük Kapısı'nda oy verme işlemi başladı.c

Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Sarp Gümrük Kapısı'nda kurulan tek sandıkta, vatandaşlar oy kullanıyor.

Yurt dışında gemi kaptanı olarak çalışan Erkan Şükür Kanbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez oy kullandığını, bunun da halkın oyuyla seçilecek cumhurbaşkanıseçimine denk geldiğini belirterek, "Daha önceki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı belirleniyor ve kendileri seçiyordu. Biz tanımıyorduk bile. Yine de onlara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şimdi tanıdığımız, bildiğimiz adaylar ile cumhurbaşkanını biz seçiyoruz" dedi.

Almanya'da yaşayan ve eşi Emine Ceylan ile gümrük kapısında oy kullanan Ali Ceylan ise 75 yaşında olduğunu, çok sayıda seçim olmasına rağmen ilk kez cumhurbaşkanlığı için oy verdiğini ifade ederek, "Bunu sağlayan Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin" diye konuştu.

Salih Salman Apaydın da halkın kendi cumhurbaşkanını seçmesinin Türkiye açısından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, gelecek yıllarda demokrasinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Gümrük kapılarındaki oy verme işlemi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.