'Güvenlik güçleri terörle büyük fedakarlıklarla mücadele ediyor'

'Güvenlik güçleri terörle büyük fedakarlıklarla mücadele ediyor'
Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarında büyük fedakarlıklarla mücadele ettiklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin, "Üç hususa çok büyük özen gösterdiler. Gösterdikleri özenden bir tanesi şudur, vatandaş ile teröristi ayırma konusunda askerimiz, polisimiz büyük özen gösterdi. İkincisi, terörle, teröristle mücadele ederken hep hukuk sınırları içerisinde kalmaya özen gösterdiler ve kaldılar. Üçüncüsü de polisimiz, askerimiz, jandarmamız, köy korucularımız uyum, ahenk, dayanışma kaynaşma içinde, el ele, gönül birliği ile mücadele sergilediler." dedi.

Terör operasyonlarının tamamlandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görevli personelle görüşen, Vali Yakup Canbolat ve ilgililerden operasyon hakkında bilgi alan Lekesiz, AA muhabirine, terör ve teröristlerle yapılan mücadeleyi yerinde incelemek, ihtiyaçları görmek, alınmış ve alınması gereken önlemleri yetkililer ve güvenlik bürokrasisi ile masaya yatırıp değerlendirmek üzere bölgeye iki günlük ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Ziyaretlerde başta vali olmak üzere kentin güvenlik bürokrasisiyle bazı değerlendirmeler yaptıklarını belirten Lekesiz, şöyle konuştu:

"Hepimizin ortak hedefi, 80 milyonluk Türkiye'nin güçlü yürüyüşünün devam edebilmesi için birlik ve beraberlik içinde, teröre, teröriste prim ve destek vermeyen anlayışla halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması. Türkiye'nin de bu suretle sosyal, kültürel, ekonomik hamlelerini, ataklarını güçlü bir şekilde yapmaya devam etmesi. Bizim görevimiz halkımızın huzur ve güven içinde yaşayabileceği ortamı temin ve tesis etmek."

Lekesiz, operasyonun il bölümünün tamamlandığını, ilçedeki genel durumun son derece iyi olduğunu, asker, polis ve köy korucularının güzel çalıştıklarını ifade etti.

"Güvenlik güçleri, gönül birliği ile mücadele sergiledi"

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, "polisimiz, askerimiz, jandarmamız, köy korucularımız uyum, ahenk, dayanışma, kaynaşma içinde, el ele, gönül birliği ile mücadele sergilediler. Bundan dolayı da hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.