Güvenlik güçlerinden Nusaybin'de yardım eli

Güvenlik güçlerinden Nusaybin'de yardım eli
Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçleri evlerinden ayrılmak istemeyenlerin mağdur olmaması için binden fazla gıda paketi dağıttı- Gıda paketlerinden biri de 155 Polis İmdat hattını arayarak talepte bulu

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyon sürerken halkın mağdur olmaması için gerekli tedbirler de alınıyor. Evlere gıda paketleri dağıtan güvenlik güçlerine vatandaşlar ikram ettikleri çayla teşekkür etti.

Nusaybin'de teröristlerce kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcıları bertaraf etmek için 14 Mart'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyon kapsamında 300'den fazla terörist etkisiz hale getirildi, 200'den çok barikat kaldırıldı. Güvenlik güçleri, talepleri üzerine yaklaşık bin 400 vatandaşı güvenli bölgelere tahliye etti.

Evlerinden ayrılmak istemeyenlerin mağdur olmaması için de gerekli önlemleri alan güvenlik güçleri bu kapsamda binden fazla gıda paketi dağıttı.

Gıda paketlerinden biri de 155 Polis İmdat hattını arayarak talepte bulunan 80 yaşındaki Hasan Ç'nin evine ulaştırıldı. Gıda kolilerini zırhlı araca yükleyen güvenlik güçleri, Devrim Mahallesi'ne gitti. Güvenlik kontrollerinin ardından aileye ait konutun bulunduğu bölgede araçtan inen TSK ve emniyet unsurları, gıda paketlerini eve taşıdı.

- Çay servisi askerden

Evdeki çocuklarla yakından ilgilenen polis ve askerler aile reisiyle sohbet etti. Talepleri dinleyen, sıkıntılarının olup olmadığını soran güvenlik güçleri, çocuklara şeker ve çikolata verdi.

Hasan Ç. ise güvenlik güçlerine teşekkür ederek çay ikramında bulundu. Hazırlanan çayın servisi ise Hasan Ç'nin yaşından dolayı askerler tarafından yapıldı. Asker ve polis, evin bahçesinde oturdukları Hasan Ç. ile bir süre sohbet etti.

- "Allah sizleri korusun"

Hasan Ç, 7 kişilik ailesiyle operasyon başladığından beri evinde bulunduğunu belirtti. "Korkmadım, çocuklarım da korkmadı" diyen Hasan Ç, "Bir suçumuz yok ki korkalım." ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerinin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Ç, "Devlet bize yardım getiriyor çok memnunuz. Kötü insan bırakmıyor. Devlet bize yardım ediyor, bizi muhafaza ediyor. Eğer devlet olmazsa bir gün bile olsa biz yaşayamayız." dedi.

Ziyaretin sonunda güvenlik güçlerine kapıya kadar eşlik eden Hasan Ç, polis ve askerleri "Allah razı olsun, Allah sizleri korusun" ifadeleriyle uğurladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.