Güvenlik güçlerini gülümseten notlar

Güvenlik güçlerini gülümseten notlar
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta güvenlik güçleri, arama yaptıkları evlerde vatandaşlar tarafından bırakılan çeşitli notlarla karşılaşıyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta güvenlik güçleri, arama yaptıkları evlerde vatandaşlar tarafından bırakılan "gülümseten" notlarla karşılaşıyor.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" devam ediyor.

Terörle mücadele timleri, operasyonların tamamlandığı bölgelerde ev aramaları gerçekleştiriyor.

"Evimi eviniz gibi kullanabilirsiniz"
Güvenlik güçleri, operasyonların tamamlandığı Gündoğdu, Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinde teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcıları tespit etmek amacıyla ve teröristlerin saklanma ihtimaline karşın arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Gündoğdu Mahallesi'nde bir eve giren timler, evin giriş bölümünde duvara asılı şekilde üzerinde "hoş geldiniz" yazılı not buldu. Terör yüzünden evini terk etmek zorunda kalan vatandaşın notunda şu ifadeler yer aldı:

"Sekiz çocuğum var, evde kiracı olarak yaşıyorum, evimi eviniz gibi kullanabilirsiniz, benim misafirimsiniz. İstediğiniz gibi hareket edebilirsiniz, saygılar sevgiler, ömür boyu başarılar."

Fareden korkan ev sahibinin isteği
Aynı mahallede başka bir binada arama yapan güvenlik güçleri, ev sahibinin iki ayrı noktaya koyduğu notlarla karşılaştı.

"Abiler Allah sizi sağ salim annenize babanıza kavuştursun" diye başlayan birinci notta, "Lütfen kapıyı açtığınızda kapıyı geri kapatın çünkü kömürlükte fareler var. Fareden çok korkuyoruz, lütfen." ifadeleri yer aldı. Evin ikinci bölümünde üzerinde gülümseyen yüz çizili notta da "Allah sizi korusun, çocuğunuza kavuştursun, lütfen gene kapıyı kapatın çünkü fareler içeriye gelmesinler, ben fareden çok korkarım." ifadelerinin yazılı olduğu görüldü.

361 terörist etkisiz hale getirildi
Son 24 saatte 6 teröristin etkisiz hale getirildiği kentte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361'e yükselirken, bugüne kadar 950 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.