Güvenlik Tehdidi Altında Rio'ya Doğru

Güvenlik Tehdidi Altında Rio'ya Doğru
Brezilya, ekonomik krizin etkisinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın altından kalkabilmek için büyük çaba sarf etse de sıkıntılar sadece maddi zorluklarla sınırlı değil

 Brezilya, ekonomik krizin etkisinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın altından kalkabilmek için büyük çaba sarf etse de sıkıntılar sadece maddi zorluklarla sınırlı değil.

Zika virüsü tehdidi nedeniyle bazı sporcuların oyunlara katılmaması, uyuşturucu kartellerinin sokaklarda polisle çatışması ve korkutan ölüm istatistikleri, oyunları takip etmeye gelmesi beklenen yaklaşık 500 bin turistin güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusu başta yöneticiler olmak üzere herkesi endişelendiriyor.

Yaklaşık 85 bin polis ve askerin görev yapmasının beklendiği oyunlarda Brezilya hükümeti, güvenlik endişelerini azaltmak için 895 milyon dolarlık özel fon oluşturdu. Hükümet, ekstra güvenlik önlemleri için 24 milyon doları güvenlik güçlerine aktardı ancak oyunların düzenleneceği Rio de Janeiro kendinden art arda gelen olumsuz haberler karşısında Brezilya çaresiz kalmış gibi görünüyor.

Dünyanın en ünlü plajlarından biri olan Copacabana'da ceset bulunması, sporcu ve turistler için büyük korku yarattı

-Rio'da 2015'te 645 kişi öldürüldü


Uluslararası Af Örgütü Brezilya Direktörü Atila Roque, "Brezilya, dünyada en fazla cinayetin işlendiği ülkelerden biri. Her yıl ortalama 42 bin kişi silahla vurularak öldürülüyor." vurgusu yaparak duyulan korkuyu ikiye katladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütünden yapılan açıklamada ise, sadece 2015 yılında olimpiyatların düzenleneceği Rio de Janeiro'da 645 kişinin polis tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

-Eroğlu: "İddialar sporcuları olumsuz etkileyebilir"


Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli güreşçi Şeref Eroğlu, iddiaların, sporcuları ve izlemek için Rio de Janeiro'ya gelen turistleri endişelendireceğini söyledi.

Sağlık ve güvenlik endişesinin oluşması halinde sporcuların gerçek performansını sergileyemeyeceğini anlatan Eroğlu, "Sporcu ve seyirci kendini güvende hissetmek ister. İddialar sporcuları olumsuz etkileyebilir. İdareciler, polisiye şeklinde değil ama sporcularımızı korumak ve performanslarını artırmak için daha dikkatli olmalı." dedi.

Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu ise Brezilya'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları öncesi gündeme getirilen güvenlik ve sağlıkla ilgili iddiaların sporcuları olumsuz etkilemeyeceğini savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.