Güvenoylaması, CHP Kurultayı Dolayısıyla 8 Eylül'de Olabilir

Güvenoylaması, CHP Kurultayı Dolayısıyla 8 Eylül'de Olabilir
62'nci Hükümetin güvenoylamasının CHP kurultayı nedeniyle iki gün ertelenebileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni hükümeti kurdu. Ve sıra, hükümetin güven oyu sürecine geldi. Ancak güvenoyu sürecinde, siyasi açıdan müthiş bir tarih kesişmesi yaşanacak; Yeni hükümetin TBMM'de yapılacak güvenoylaması, CHP'nin olağanüstü kurultayı ile aynı tarihe rastlayacak. 62'nci Hükümetin güvenoylamasının CHP kurultayı nedeniyle iki gün ertelenebileceği öğrenildi.

 

ÇİÇEK, 1 Eylül'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI İSTEDİ

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Meclis'i 1 Eylül Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Hükümetin güvenoylaması takvimine göre 1 Eylül pazartesi günü Hükümet Programı okunacak.

 

GÜVENOYLAMASI 8 EYLÜL'DE YAPILABİLİR

 

İlgili İçtüzük hükmüne göre, iki tam gün aradan sonra Hükümet Programı'nın üzerine görşümeler yapılacak. Bir tam gün aradan sonra da, yani 6 Eylül Cumartesi günü ise güvenoylaması yapılması gerekiyor. Ancak CHP'nin kurultayına denk geldiği için güvenoylamasının 8 Eylül Pazartesi günü yapılması da planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.