"Güzel Bir Türkiye İçin Tabii Ki Evet" Programı

"Güzel Bir Türkiye İçin Tabii Ki Evet" Programı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Şu anda 'hayır' diyene bakıyorum, kim hayır diyor? İmralı'daki terör örgütünün başı diyor. Kim diyor? Kandil'de şu anda terörist başları diyor. Ama şu anda ana muhalefetin başı onlarla beraber hareket ediyor. Bunu anlamak mümk

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda 'hayır' diyene bakıyorum, kim hayır diyor? İmralı'daki terör örgütünün başı diyor. Kim diyor? Kandil'de şu anda terörist başları diyor. Ama şu anda ana muhalefetin başı onlarla beraber hareket ediyor. Bunu anlamak mümkün değil. Güzel bir sözümüz var bizim biliyorsunuz, kişi sevdikleriyle beraberdir." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezindeki, "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında, her hafta 400-450 kadar muhtarın Külliye'de ağırlandığını, sorunlarının dinlendiğini anımsatarak, Külliye'de 2 bin kişilik çok amaçlı salonun ve Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin yapıldığını söyledi.

Erdoğan, "Terörle mücadelede daha güzel bir Türkiye olacak. Şu anda terörün belini kırıyoruz, inlerine girdik. Tendürek Dağı'nda, Cudi'de, Gabar'da, Besler Dereler'de şu anda inlerine girdik. Sağolsun İçişleri Bakanımızın riyasetinde silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Sadece içeride değil Suriye'de de Cerablus, Rai, Dabık, Bab, bütün buralarda DEAŞ'ı, PYD'yi temizleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkede huzurumuza kim musallat olursa bedelini ödeyecek, hiç bunun lamı cimi yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki sorunların çözümünde daha güzel Türkiye olacağını, 16 Nisan'a "husumetin ve taassubun kör ettiği gözlerle değil akıl, gönül gözüyle bakan herkesin bu güzelliği göreceğini" söyledi.

- "Daha hızlı gideceğiz, patinaj olmayacak"

Türkiye'de eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda ileriye gidileceğini anlatan Erdoğan, enerjide, bugün önemli bir adım atıldığını, doğalgazın ulaşmadığı ilin kalmadığını aktardı.

Göreve geldiklerinde altı ilde doğal gaz bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Modern olmak bu işte. Bunlar çağdaş, modern olmak nedir, bunu da bilmiyorlar. Lafla olmuyor bu iş, icraatla oluyor. Anayasa değişikliğiyle gelen yeni sistem ülkemizin demokraside ve ekonomide ulaşmak istediği hedeflere yürüyüşünü kolaylaştıracaktır, daha hızlı gideceğiz, patinaj olmayacak. 1950'den bugüne kadar parlamentoda kaç gensoru verildi biliyor musunuz? 484. Akşam yat sabah kalk bir gensoru. Ne işe yarar bu gensoru? Biliyor ki bu gensoru kabul edilmeyecek. Ama buna rağmen gensoru verirler. Bunların 480'i reddedilmiştir, 4 tanesi kabul edilmiştir. Bunların hepsi zaman kaybıdır. İstiyoruz ki artık böyle pet şişeler fırlatılmasın, fırlatılsa bile asgariye insin. Neler yaşadık...

Son 14 yıldır yaptığımız tüm reformlarda, attığımız tüm adımlarda hayata geçirdiğimiz tüm projelerde bize çelme atanlar, adeta burnumuzdan getirenler şimdi bize bu 14 yılı örnek gösteriyor. İyi de bu dönemdeki çalışmalar, onların sistemin zaaflarını kullanarak önümüze çıkardıkları tüm engellere rağmen yapılmıştır. Biz neyi başardıysak bunlara rağmen başardık."

Erdoğan, kendileri göreve gelmeden önce, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlattığını hatırlatarak, halbuki ikisinin de aynı ekol ve siyasi anlayışta olduğunu belirtti.

- "Daha iyisini yapmak mümkünken bunu niye yapmayalım?"

Türkiye'de ekonominin deprem geçirdiğini dile getiren Erdoğan, bir gecede yüzde 7 bin 500 faizlerin yaşandığını, bunların belli bir azınlık için yapıldığını, enflasyonun yüzde yüzün üzerine çıktığı zamanların olduğunu anımsattı.

Göreve geldiklerinde yüzde 63 olan devletin borçlanma faizini, yüzde 4,6'ya kadar indirdiklerini ifade eden Erdoğan, faize karşı olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemlerde yaşanan krizlerin, kaosların, acıların en önemli kaynağı yönetim sistemimizin eksikleridir. Bu zaafları kim inkar edebilir? Bu sıkıntıları kim görmezden gelebilir? Biz işte bu son 14 yıldaki istikrar ve güven ortamını kalıcı hale getirmek istiyoruz. Huzur gelsin, barış, sevgi, kardeşlik egemen olsun. Yoksa mevcut sistemde cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, hükümetiyle, Meclisi ile zaten aynı idealleri paylaşan kadrolar olarak biz şu anda uyumlu halde çalışıyoruz. Ama daha iyisini yapmak, daha ileri gitmek mümkünken bunu niye yapmayalım?" değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda dünyanın bir numarasının Amerika olduğunun altını çizen Erdoğan, kendileri göreve gelmeden önce G20'de olmayan Türkiye'nin, dünyanın en gelişmiş yirmi ülkesinden birisi olarak orada bulunduğunu, Avrupa'nın altıncısı olduğunu söyledi.

Bunları yeterli bulmadıklarını aktaran Erdoğan, "Onlar buralara nasıl gelmiş? O zaman biz de bunları yapalım istiyoruz." dedi.

- "Gazi Mustafa Kemal'in partisini koltuk değneği yaptılar"

Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde, seçim sonuçları resmen açıklanmadan verilen beyanatlar olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ne demişlerdi? 'Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale gelmiştir.' Seçimin hemen arkasından Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Öldüren Kürt, öldürülen o da Kürt. Bunların benim Kürt vatandaşlarımı temsil etmek gibi bir derdi yok. Bunlar, insan düşmanı. Şahsımı kastederek 'Şu anda siyaseten, hukuken boşlukta olan bir kişi vardır' demişlerdi. Halbuki seçimlere giren Cumhurbaşkanı olarak ben değildim, siyasi partilerdi. Buna rağmen hemen ülkemize ağır maliyetleri olacak bir siyasi kavganın, kaosun, çatışmanın taşlarını döşemeye başladılar. Gazi Mustafa Kemal'in partisini, bölücü örgütün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için koltuk değneği yaptılar.

Şu anda 'hayır' diyene bakıyorum, kim hayır diyor? İmralı'daki terör örgütünün başı diyor. Kim diyor? Kandil'de şu anda terörist başları diyor. Ama şu anda ana muhalefetin başı onlarla beraber hareket ediyor. Bunu anlamak mümkün değil. Güzel bir sözümüz var bizim biliyorsunuz, kişi sevdikleriyle beraberdir"

Bunlar bizim ülkemizi bölmek istemediler mi, bölmek istediler. Milletimizi parçalamak istemediler mi? Tüm değerlerini savunduklarını iddia ettikleri tüm ilkeleri iktidara gelebilmek uğruna ayaklar altına aldılar. Şayet o seçimden sonra bu zihniyet hükümet kurabilmiş olsaydı Türkiye'nin neler yaşayabileceğini düşünebiliyor musunuz?"

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.