"Güzel Bir Türkiye İçin Tabii Ki Evet" Programı

"Güzel Bir Türkiye İçin Tabii Ki Evet" Programı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "İsviçre'nin parlamento binası önünde dev bir poster asacaklar, silahı şakağa dayayacak ve orada polisin nezaretinde, terör örgütleri yürüyüşünü yapacak ve İsviçre yönetiminin herhangi bir sesi çıkmayacak. Hiç önemli değil. Biz

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsviçre'nin parlamento binası önünde dev bir poster asacaklar, silahı şakağa dayayacak ve orada polisin nezaretinde, terör örgütleri yürüyüşünü yapacak ve İsviçre yönetiminin herhangi bir sesi çıkmayacak. Hiç önemli değil. Biz, buralara milletimizle geldik, milletimizle yürüyoruz. Biz, bunlarla gelmedik." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında yaptığı konuşmada, Avrupa'ya giderek anayasa değişikliğine "hayır" denmesi için çalışanların, terör örgütünün uzantılarıyla beraber çalıştığını ifade etti.

"Benim bakanıma uçuş izin vermeyenler, benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmayıp arabanın içine mahkum edenlerle beraber hareket ediyorlar." diyen Erdoğan, İsviçre'de kendisiyle ilgili parlamento binasının önüne asılan pankartı hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsviçre'nin parlamento binası önünde dev bir poster asacaklar, silahı şakağa dayayacak ve orada polisin nezaretinde, terör örgütleri yürüyüşünü yapacak ve İsviçre yönetiminin herhangi bir sesi çıkmayacak. Hiç önemli değil. Biz, buralara milletimizle geldik, milletimizle yürüyoruz. Biz, bunlarla gelmedik." diye konuştu.

Geçmişte "Şu bakanlığı sana verelim, şu kadar para verelim sen bizim partiye geç" pazarlıklarının yapıldığına işaret eden Erdoğan, son 14 yılda bunların olmadığını belirtti.

Ömürleri 16 ayı bulmayan hükümetlerin kurulduğunu anımsatan Erdoğan, bazı hükümetlerin ömrünün 25 gün olduğunu, bu hükümetlerle istikrar ve güvenin olamayacağını dile getirdi.

- "Hep bunlar yalan"

Erdoğan, Türkiye'nin bunların hepsini aştığını, milletden aldığı güç ve Anayasa'dan alınan yetkiyle artık yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının Meclisi fesih yetkisine sahip olacağı iddialarına da değinen Erdoğan, "Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yoktur. Öyle bir şey söz konusu değil. Hep bunlar yalan." değerlendirmesinde bulundu.

Meclisin cumhurbaşkanını denetleme yetkisine sahip olduğunu anlatan Erdoğan, mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanının sadece "vatana ihanet" suçundan Yüce Divana gönderilebildiğini ifade etti. Erdoğan, yeni sistemde ise hangi suçu işlerse işlesin Meclisin belirlenen çoğunlukları sağladığında cumhurbaşkanını Yüce Divana gönderebileceğini belirtti.

Yargıyla ilgili eleştirilerin de doğru olmadığını söyleyen Erdoğan, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi üyelerinin şu anda seçildiği gibi yine aynı şekilde seçilmeye devam edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin şer ittifaklara karşı Türkiye'yi daha güçlü hale getireceğini vurguladı.

Türkiye'nin ekonomide katlayarak büyümeye devam edeceğini kaydeden Erdoğan, 2023'te ekonomideki büyümenin iki kat daha fazla olacağını bildirdi.

Türkiye'nin büyümeye hızlanarak devam edeceğini, dışarıdan Türkiye'ye gelenlerin gelişmeleri gördüklerinde hayran olduğunu belirten Erdoğan,Türkiye'ye gelen kadınların uğrak yerlerinden birisinin güzellik merkezleri olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin 16 Nisan'la ilgili eleştirilerinin hiçbirisinin gerçekle ilgisi olmadığına dikkati çekerek, "Onlar kendilerine bir yalan dünyası kurmuşlar orada yaşıyorlar. Ana muhalefetin başındaki zatı zaten daha fazla konuşmama da gerek yok." dedi.

- "FETÖ'cü paralel devlet yapılanmasına hayat hakkı tanımayacağız"

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, 80 milyonun tek millet olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu bizim bayrağımızın güzelliği var ya şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız her şehidimizin ta kendisi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bunu bölemeyecekler. Kim ki bizim vatanımızı bölmeye tevessül ederse karşısında silahlı kuvvetlerimizi, polisimizi, milletimizi bulacak. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Regaip Kandili'ni kutlayan Erdoğan, bu gecede şehitlerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok. Bu devletimizi bölmek isteyenler, FETÖ'cü paralel devlet yapılanmasına hayat hakkı tanımayacağız. Ülkemizi bölmeye çalıştılar, 15 Temmuz'da bu girişimi yaptılar ama hamdolsun milletimiz onlara gereken cevabı verdik, Türkiye'nin dört bir yanında, biz milletimizi meydanlara davet ettik, milletimiz meydanlara döküldü ve gereken cevabı verdik. Ben milletime şükran borçluyum. Bu milletin bir ferdi olmaktan dolayı çok duyguluyum. Bundan dolayı duygularım benim bir iftihar vesilemdir ve iftihar ediyorum bu milletle."

İstiklal Marşı'nın, "Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et göğsünü dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerini okuyan Erdoğan, Türk milletinin savaş uçaklarından kaçmadığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin çevresinde 15 Temmuz darbe girişiminde 29 kişinin şehit olduğunu ifade eden Erdoğan, 36 kişinin de gazi olduğunu, kimsenin kaçmadığını ve yılmadığını dile getirdi.

Darbe girişimi sırasında 249 şehit verildiğini, 2 bin 193 kişinin gazi olduğunu anımsatan Erdoğan, Türk milletinin dünyada eşi benzeri bulunmadığını belirtti.

"Saldıran kimdi? O FETÖ denilen alçağın bu ülkedeki devletimizin kurumlarına sızmış alçaklarıydı" diyen Erdoğan, hainler karşısında yılmayan Türk milletinin, destan yazmaya devam edeceğini dile getirdi.

Darbe girişimi sırasında kadınların yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu kadınların birer "Nene Hatun" olduğunu ve Nene Hatunların neslinin kesilmediğini söyledi.

- Güzellik uzmanları için Bakanlar Kurulu kararına imza attı

Daha sonra Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ı yanına çağıran Erdoğan, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesi ve bu uzmanların sahip olması gereken belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı imzaladığı sırada yanına gelen salonda bulunan bazı kadınlar kararın imzalanmasını sevinçle karşıladı.

- "Reis'in bacıları olarak tabii ki evet diyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesinde, katılımcılara hitap eden İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Ayşe Aydın, güzellik uzmanları olarak uzun bir eğitimden geçerek belgelerini aldıklarını belirterek, "Bizim sorunumuz şuydu, aldığımız eğitime rağmen kendi iş yerlerimizde iş yeri açma ve çalışma mevzuatımız Danıştay kararıyla elimizden alındı, dükkanlarımız kapandı, esnaf ve sanatkarımız hapis cezası aldı, birçok insan bundan mağdur oldu." dedi.

TESK Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım kadın esnafımın kapatılmasına izin vermeyin." dediğini söyleyen Aydın, "Sessiz çığlığımı duydunuz, beni yanınıza çağırdınız. Tüm sessiz çığlıkları duyduğunuz gibi sesimizi duydunuz. Siz tüm dünyanın sessiz çığlıklarını duyan kişisiniz, tüm mağdurların yanında olan kişisiniz. Bizim de yanımızda oldunuz, size şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadın esnafın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğini söylediğini ve konuya ilişkin talimat verdiğini aktaran Aydın, sorunlarının çözümü ve mağduriyetlerinin giderilmesi dolayısıyla Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek, Bakanlar Kurulu kararını heyecanla beklediklerini söyledi.

Kendilerinin de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrasında köprü ve meydanlarda yerlerini aldıklarını anlatan Aydın, aralarında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının da bulunduğunu anımsattı.

Aydın, "16 Nisan'da Arslanköylü kadınlarımızın 'namusumuz' dediği sandığın başında olacağız ve inşallah tüm Türkiye olarak güçlü bir 'evet' diyeceğiz. Egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olması için, milletimiz için, bayrağımız için, vatanımız için, devletimiz için biz de güzellik uzmanları olarak, biz Bacıyan-ı Rum, Anadolu bacıları, Reis'in bacıları olarak 16 Nisan'da daha güzel bir Türkiye için tabii ki 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, iki hat eseri hediye etti.

Programda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yer aldı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.