Seda Erciş

Seda Erciş

Güzel bitiyor

Güzel bitiyor

Spor Toto Süper Lig’in son deplasmanını Bursa’ya giderek kapattık. Ağustos ayından bu yana devam eden büyük yarış bugün sonra erecek. Torku Konyaspor için tabiki son haftalar çok rahat geçiyor. Tarihi bir başarının üzerine lig üçüncülüğünü ve dolayısıyla UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılmayı garantileyen temsilcimiz özellikle son iki haftaya tamamen rahatlamış bir şekilde girdi. Bursaspor deplasmanında da Aykut Kocaman yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Bursaspor her ne kadar ciddiyetini koruyup as kadrosuyla çıksa da Kocaman özellikle genç oyuncularına şans vermek adına ilk 11’i değiştirdi. Bence güzel de bir kadro vardı sahada. Hiç sırıtmadı diyebiliriz. Genç oyuncuların performansı başta Aykut Kocaman olmak üzere hepimizi sevindirdi.

Maçın ilk yarısında çok net pozisyonlarımız oldu. Fakat şanssız bir hatadan dolayı golü kalemizde gördük. Devrenin sonlarında ise çok ilginç bir şekilde eşitliği sağladık. Skubic’in taç atışında defansın arkasında topla buluşan Halil İbrahim, güzel bir golle durumu 1-1’e getirdi.

İkinci yarıda daha çok Bursaspor baskı yapan ekip oldu. Biz de pozisyonlar bulsak da sonuca gitme konusunda yine sıkıntı yaşadık. Bursaspor’un tehlikeli geldiği anlarda da kaleci Serkan Kırıntılı çok ama çok iyiydi. Ayrı bir parantez açmak lazım kendisine. Kazanacağımız maçı kaybedebilirdik de. Bunu önleyen kesinlikle Serkan’dı. Oldukça başarılı bir performans sergiledi. Nitekim karşılaşma 1-1’lik skorla sonuçlandı ve her iki taraf da istediğini almış oldu.

Sanırım istediğini alamayan tek taraf Bursaspor taraftarı oldu. Çok fazla rakip taraftarın konusuna girmek istemesem de görünen şeyler ortadaydı. Daha geçtiğimiz günlerde sözde küfürlü tezahürat nedeniyle Kasımpaşa maçında ceza alan Konyaspor taraftarı için yapılan haksızlığı savunuyorduk. Aynı şekilde Bursasporlu taraftarlarında yaptığı rezillikleri de görmüş olduk. Maçta Konyaspor’a edilen ağır küfürlerle birlikte sahaya atılan yabancı maddeler maçın seyrini de değiştirdi. Hızını alamayan taraftarlar maç öncesi ve maç sonunda basın aracımıza doğru sözlü ve taşlı saldırı gerçekleştirmesine şaşırdık mı? Tabiki hayır. 

Futboldan dahi anlamayan Bursaspor taraftarlarının stadyumda holiganlığına şahit olmamız her şeyi yeniden kanıtladı. Bu kadar kötü görüntülerin yaşandığı stadyumda taraftarlara nasıl bir ceza alacağını merakla takip ediyor olacağım. Böyle güzel şehre, böyle taraftarlar yakışmıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR