Sedat Akkirpikler

Sedat Akkirpikler

GÜZEL GALİBİYET

GÜZEL GALİBİYET

Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’yi yenen Torku Konyaspor Basket bu galibiyetin tesadüf olmadığını Muratbey Uşak Sportif’i de güzel bir oyundan sonra yenerek gösterdi. Maçı baştan sona önde götüren temsilcimiz Konya’ya 2 galibiyetle gelen rakibine karşı galip geldi.

Maça iyi başlayan Torku hücumda zaman zaman kısa süreli aksamalar yaşasa da iyi savunma yaparak rakibin öne geçmesine izin vermedi. Hücumda rakibine oranla daha az top kaybıyla oynaması temsilcimizin skoru önde götürmesinde önemliydi. Beş oyuncumuzun 2 haneli sayılara ulaşması galibiyet de etkili oldu. Maçta Vanja Plisniç 24 sayı üretirken Tyrone, Bremer ve Sean Williams 12 şer sayı Tucker ise 11 sayı ile maçı tamamladılar. Jefferson ise 4 sayıda kaldı. Maçta görev alan 2 Türk oyuncumuz ise skora katkıda bulunamadılar. Bremer ve Tyrone attıkları sayı dışında asistleri ile de galibiyet de önemli rol oynadılar. Sean Williams ise iyi savunmasının yanı sıra yaptığı bloklarla maça renk kattı.

Rakibini daha farklı bir skorla yenebilecek olan temsilcimizin müdafada rakibe kaptırdığı ribauntlar farkın açılmamasına neden oldu. Oyuncularımızın iyi baks yapmaması, müdafaada birbirlerini uyarmaması ve hem topu hem de müdafaa ettiği oyuncuyu görecek şekilde yer tutmaması nedeniyle rakibe ribauntları verdiler.

Rotasyon yapacak oyuncu azlığı nedeniyle 8 oyuncumuz görev alırken rakibimiz 10 oyuncu ile sahadaydı. Sakatlık ve ceza sorunları olduğu zaman sıkıntı yaşayacağımızı unutmamak gerekir.  

Maçın hakemleri ise iyi bir yönetim göstererek sonuca etki edecek hatalar yapmadılar. Rakip koçu Ozan Bulkaz’ın gereksiz itirazları teknik faul almasına neden oldu. Salon dışında ise Uşak Sportif menajerinin bağırıp çağırması anlamsızdı. Federasyon üyelerimizi haksız olarak eleştirdiler. Alper Arıkoğlu maçı izledi. Ama Gökhan Çelik maçta yoktu. Kaldı ki maçı izlemek için rakibimizden izin mi alacaklar. Mağlubiyete kılıf arayacaklarına kendilerine özeleştiride bulunarak maçlara hazırlanmaları daha doğru olur.

Torku Konyaspor Basket’in bu galibiyeti geride bırakarak önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanmasını ve bu hafta oynayacağı TED ANKARA KOLEJLİLER maçından da galibiyetle döneceğini ümit ediyoruz.  GALİBİYETE DEVAM.  

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Akkirpikler Arşivi
SON YAZILAR