Haberleşmek İçin Mobil Oyun Sitesini Kullanmışlar

Haberleşmek İçin Mobil Oyun Sitesini Kullanmışlar
TEDER Başkanı Özeren,15 Temmuz öncesinde darbe konusunda iş birliği içinde olan sivil ve askerlerin, haberleşme için popüler mobil oyun sitesi "Clash of Kings"i kullandığına dikkati çekti

ANKARA (AA) - Telekomünikasyon, İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından akıllı telefon kullanımının ne kadar önemi olduğu ortaya çıktı. Akıllı telefon kullanıcıları ve genellikle çocuklar, farkında olmadan bazı zararlı uygulamaları indirebiliyorlar. Bunlar daha sonra kullanıcıları sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden çok dikkatli olunması gerekir." diye konuştu.

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz öncesinde darbe konusunda iş birliği içinde olan sivil ve askerlerin, haberleşme için popüler mobil oyun sitesi "Clash of Kings"i kullandığına dikkati çeken Özeren, "Gençler ve çocuklar tarafından yaygın bir şekilde oynanan bu oyun içinde takma isimlerle iletişim halinde olan darbeciler, son ana kadar oyun üzerinden haberleşmeye devam etmişler. Akıllı telefon kullanıcıların çoğunda bulunan bu oyun nedeniyle kullanıcılar zor durumda kalabilir. Darbeciler, konuşmak için de Letgo'yu kullanmış." ifadesini kullandı.

Akıllı telefon kullanıcıların indirdikleri uygulamalar ve oyunlar konusunda bilinçli olması gerektiğini dile getiren Özeren, indirilen uygulamalarda ve oyunlarda, fotoğraf, adres gibi bilgilere erişim izninin kesinlikle verilmemesi uyarısında bulundu.

Özeren, indirilen oyun esnasında da çok sayıda reklam bilgilendirmesinin ekrana geldiğini, özellikle çocukların bu uygulamaları farkında olmadan kabul ettiklerini belirterek, ebeveynlerin bu konuda dikkatli olmasını, telefonlarını sürekli kontrol etmelerini istedi.

Özeren, sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini, paylaşımların hukuki sorumluluk doğurabileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.