Hacettepe Üniversitesinin Başarılı Cerrahları Buluştu

Hacettepe Üniversitesinin Başarılı Cerrahları Buluştu
Dünya çapında önemli başarılara imza atan cerrahlar, üniversitenin kuruluşunun 50. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesinin tıp dünyasına katkı sunan cerrahları, üniversitenin kuruluşunun 50. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte buluştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, dünyada önemli başarılara imza atan cerrahlar bir araya geldi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun, "50. Yıl Etkinliği" buluşmasında, genel cerrahide aldığı eğitimin hekimlik kimliğinin oluşmasında önemli yere sahip olduğunu ifade etti.

Altun, "Genel cerrahi sözü açıldığında Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nın tarihinde önemli bir yeri vurgulamakta fayda var. Çünkü bende ayrı bir yeri var. O da canlı ilk yaşayan renal transplantasyon." dedi.

Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaya Yorgancı ise ana bilim dallarının dünya çapında önemli başarılar kazandığını, hali hazırdaki tüm personelin de bu başarıları artırarak devam ettirmekle sorumlu olduğunu belirtti.

Programda, Prof. Dr. Sümer Deniz, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu ve Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'na plaket verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.