Hacı Bektaş Veli Anılıyor

Hacı Bektaş Veli Anılıyor
Başbakan Yıldırım, düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli'nin, Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için büyük gayret gösterdiğini belirtti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu coğrafyasının, yetiştirdiği gönül sultanlarının çağları aşan mesajları ve eserleri sayesinde yüzyıllarca barış ve huzur yurdu olduğunu vurguladı.

Anadolu'nun manevi mimarlarından birinin de şüphesiz Hacı Bektaş Veli Hazretleri olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün kendilerini ve yolunun takipçilerini bir kez daha rahmet ve hürmetle yad ediyoruz. Hacı Bektaş Veli'nin düşünce ve öğretileri, sadece Anadolu'yu etkilemekle kalmamış, Balkanlar'dan Azerbaycan'a kadar geniş bir coğrafyayı aydınlatmıştır. Daima sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyen düşünceleriyle geniş kitleleri etkileyen Hacı Bektaş Veli, Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için de büyük gayret göstermiştir."

Hacı Bektaş Veli'nin farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın hakim olmasını hedeflediğini belirten Yıldırım, "İslam dininin insan haklarına dair temel ilkesini, 'Nefsine ağır geleni kimseye tatbik etme' diye veciz bir şekilde ifade ederek asırlar öncesinden günümüze ışık tutmuştur. İnanıyorum ki onun sahip olduğu hassasiyetler, bütün insanlığa rehber olacaktır. Bu düşüncelerle Hacı Bektaş Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinin birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.