Hafik'te organik yumurta tavukçuluğu

Hafik'te organik yumurta tavukçuluğu
Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, "Serbest Sistem Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Hafik ilçesinde kurulan prefabrik kümesleri inceledi

Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, organik yumurta tavukçuluğunu yaygınlaştırılması ve işsiz vatandaşların meslek sahibi olması amacıyla "Serbest Sistem Organik Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi" hazırlandı.

Hazırlanan projeyle organik yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen ilçe merkezi ve köylerdeki işsiz 5 kişiye, yüzde 80 hibeyle prefabrik kümes verildi.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen 200 tavuk kapasiteli prefabrik kümeslerde üretime başlandı.

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, kümeslerde incelemelerde bulunarak, işsizlere imkanı sağlanması ve organik yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması anlamında güzel bir proje olduğunu söyledi.

Projenin yeni girişimcilere imkan sağlanması açısından önemli olduğunu aktaran Kalaylı, "Yapılan destekle bu arkadaşlarımız yardım bekleyen değil üretim yapan meslek sahibi kişiler olacak. Örnek teşkil eden bu projenin gelecek dönemlerde ilçelerimizde ve il merkezinde uygulanabilir olması söz konusu olabilir." diye konuştu.

Kalaylı’ya incelemelerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.