Hafize Gaye Erkan'ın açıklaması resmi açıklama ile yalanlandı

Hafize Gaye Erkan'ın açıklaması resmi açıklama ile yalanlandı
 Muhabir
Görevinden af isteyerek ayrıldığı açıklanan Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alındığı ortaya çıktı.

Merkez Bankası Başkanı iken görevinden af isteyerek ayrıldığını açıklayan Hafize Gaye Erkan'ın açıklamaları resmi gazete ile uyuşmadı.

Resmi Gazete'de atama ve görevden alma bölümünde yer alan bilgiye göre Hafize Gaye Erkan'ın, Erdoğan tarafından görevinden alındığı bilgisi yer alıyor.

Erkan'ın "Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir" ifadeleriyle başlayan açıklaması, yaşananların perde arkasında daha karmaşık bir durumun olduğunu gösteriyor. Erkan, ailesi ve henüz bir buçuk yaşındaki evladının daha fazla zarar görmemesi adına Cumhurbaşkanı'ndan görevden affını talep ettiğini belirtti.

Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir" şeklindeki açıklaması ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın teşekkür mesajı, Erkan'ın ayrılık sürecinin farklı boyutlarını gündeme getirdi. Resmi Gazete'de yer alan kararda ise Erkan'ın "görevden alındığı" ifadesi dikkat çekti.

3.webp

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.