Hafta sonu plan yapanlar dikkat!

Hafta sonu plan yapanlar dikkat!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yaptığı açıklamada, İstanbul’da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yaptığı açıklamada, İstanbul’da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği belirtildi. Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam vakitlerinde itibaren kar şeklinde etkili olacağının öngörüldüğü ifade edildi. Pazartesi günü ise öğle vakitlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği belirtildi.

AKOM verilerine göre, İstanbul’da güne 5 dereceler seviyelerinde seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte parçalı bulutlu bir gökyüzü ile başlandı. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi kapsamında hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin ön görüldüğü tahmin ediliyor. Cumartesi yağmur şeklinde beklenen yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam vakitlerinde itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle vakitlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin olabileceği öngörülüyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 31 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.