Haftada 3 kez bu çayı içerek ömrünüzü uzatın ve felç riskini azaltın

Haftada 3 kez bu çayı içerek ömrünüzü uzatın ve felç riskini azaltın
 Muhabir
Tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin felç riskiniz üzerinde etkisi vardır. Bunu önlemek için düzenli olarak bu çayı için.

Kendinizi felçten korumak için yaşam tarzınıza ve alışkanlıklarınıza bir göz atmalısınız. Örneğin, daha sık egzersiz yapmanız, sigarayı bırakmanız ve fazla kilonuz varsa kilo vermeniz önerilir. Ayrıca felç riskini de en aza indirebileceği için düzenli olarak bu çayı da içmelisiniz.

Çin'den 100.000'den fazla katılımcıyla yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak çay, özellikle de yeşil çay içmek, kardiyovasküler hastalık ve çeşitli ölüm nedenleri riskini azalttığı ortaya çıktı.

Araştırmacılar, yedi yıllık bir süre boyunca inceledikleri katılımcıları iki gruba ayırdı: Düzenli çay içenler (haftada en az üç kez) ve düzensiz çay içenler. Sonuçlara dayanarak, bilim adamları belirli etkileri tespit ettiler.

- Düzenli çay içenlerin, nadiren çay içenlere kıyasla kalp hastalığı ve felç geçirme olasılığının yüzde 20 daha düşük olduğu görüldü.

- Düzenli çay içenlerin kalp krizi veya felçten ölme olasılığı yüzde 22 daha azdı.

- Düzenli çay içen grupta ölüm oranı kontrol grubuna göre yüzde 15 daha düşüktü.

- Yeşil çayın sağlığa olumlu etkileri siyah çaya göre daha belirgindi. Çünkü yeşil çay sağlığı geliştiren polifenolleri daha fazla içeriyor.

- Çay yaprakları iltihabı azaltan ve dolayısıyla hastalıkların önlenmesine yardımcı olan antioksidanlar içerir.

- Çalışma, düzenli çay içmenin ömrü uzatabileceğini de öne sürüyor ve düzenli çay içenlerin daha uzun bir yaşam beklentisine sahip olduğunu tahmin ediyor.

Ancak sonuçlar, farklı bölgelerdeki farklı çay içme alışkanlıklarından ve flavonoid açısından zengin diğer yiyecek veya içeceklerin tüketiminden etkilenebilir.

Batı dünyasında siyah çayın daha popüler olması ve sıklıkla süt ve şekerle tüketilmesi nedeniyle çayın sağlığa faydalarının farklı olabileceği kaydediliyor.

Bu makale yalnızca ilgili sağlık konusu hakkında genel bilgiler içermektedir ve bu nedenle kendi kendine teşhis, tedavi veya ilaç tedavisine yönelik değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.