Haftalık gazete sahibine silahlı saldırı

Haftalık gazete sahibine silahlı saldırı
Konya’da internet haber sitesi sahibi bir kişi silahlı saldırıda yaralandı. Saldırgan olaydan 2 gün sonra polise teslim oldu. 

Konya’da internet haber sitesi sahibi bir kişi silahlı saldırıda yaralandı. Saldırgan olaydan 2 gün sonra polise teslim oldu. 
Olay, 14 Mayıs Pazar günü gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, haftalık gazete ve internet haber sitesi sahibi Mustafa Korkmaz, bir tanıdığı ile birlikte kendi aracına binen şahsı istediği adrese bıraktıktan sonra şahıs arabadan inerken yanındaki tabancayla ateş etti. Kurşunlardan üçü sağ bacaktan girip çıkarken bir kurşun sol bacakta kaldı.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı şahıs bacakları alçıya alınarak taburcu edildi. Korkmaz, son dönemlerde FETÖ ve bu guruplarla bağlantılı kişiler hakkında haberler yaptığı için hedef olduğunu iddia etti. Elindeki bilgi ve belgeleri Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Adalet Bakanlığı ve ilgili adreslere gönderdiğini ileri süren Korkmaz, “Bir arkadaşım daveti üzerine yanına gittim. Bu arkadaşımla bir süre sohbet ettikten sonra yanında gördüğüm ve sadece merhabalaştığım bir kişiyi de talebi üzerine evine bırakabileceğimi söyleyerek aracıma aldım. Arkadaşımı evine bıraktım ve bu şahsı istediği adrese götürdüm. Şahıs arabadan inerken ‘İyi akşamlar’ dedikten sonra belinden silahı çıkararak 5-6 el ateş etti. Kurşunlardan 3’ü sağ bacağıma girip çıktı. Çıkan kurşunlardan biri sol bacağıma girerek burada kaldı” dedi.
Korkmaz, olayı azmettirdiğini düşündüğü kişiler hakkında ifadesinde polise bilgi verdiğini bildirdi. Korkmaz, “15 Temmuz öncesi ve son zamanlarda FETÖ ile Konya’daki uzantılarını defalarca haber yaptım. 2016 yılının başında şikayetler üzerine haber sitemize erişim engeli geldi. Haklı olduğumu dile getirerek itirazlarda bulundum. Hukuk mücadelem sürüyor. Şahsım vurularak gözdağı verilmek isteniyor” diye konuştu.
Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen S.Ö. ise olaydan 2 gün sonra polise giderek teslim oldu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.