Hajrija nine 82 yıldır ramazanda oruç tutuyor

Hajrija nine 82 yıldır ramazanda oruç tutuyor
Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla şehrinde yaşayan 91 yaşındaki Hajrija İbrisimovic, yaşamındaki 82. ramazan ayını oruçla geçirmenin mutluluğunu yaşıyor

TUZLA (AA) - Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla şehrinde yaşayan 91 yaşındaki Hajrija İbrisimovic, yaşamındaki 82. ramazan ayını oruçla geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

İbrisimovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığının son derece iyi olduğunu söyleyerek 9 yaşında oruç tutmaya başladığını ifade etti.

Oruç tutmanın heyecanını her zaman yaşadığını belirten Hajrija nine, "Kız kardeşlerimle çocuk yaşta oruç tutmaya başladık. Derenin yanından geçerken su içmek istediğimizi anımsıyorum. Zamanla orucun insan hayatında ne anlama geldiğini öğrendik." dedi.

İbrisimovic, sekseni aşkın yıldır tuttuğu oruçla maddiyata önem verilmemesi gerektiğini öğrendiğini, iftar için bir kase çorba ile bir fincan kahvenin insan vücudu için yeterli olduğunu söyledi.

İftar ve sahur arasındaki zaman zarfında uyumadığını ifade eden 91 yaşındaki İbrisimovic, "İbadet etmek savaş günlerinde çok yardımcı oldu. Savaşta bir oğlumu kaybettim ve kızım da kardeşinin vefatından kısa bir süre sonra kanserden öldü." diye konuştu.

İbrisimovic, eşini de yakın zamanda kaybettiğini belirterek bayramı torunu ve damadıyla kutlamaya hazırlandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.