İsmet Karababa

İsmet Karababa

Hak eden kazandı

Hak eden kazandı

Her iki takım açısından kazananın ligde 7. sıraya yükseleceği açısından önemi olan bu maçta 7 maç sonra mağlup olan Torku Konyaspor, 38 puanda kalıp Mersin İdman Yurdu puanını 42' ye yükseltince iki takım arasındaki ligdeki sıralama da değişmedi.

İki takımın açısından ligde rahat konumda olmaları nedeniyle futbol adına bilhasa ilk yarıda ortaya çıkan güzel görüntüleri atılan 4 gol süsledi ve maçın sonucunu ilk yarıda atılan bu goller belirledi. Kadro yapısı itibariyle Mersin İ.Y. bize göre daha tecrübeli, daha nitelikli futbolculara sahip olunca maçın görüntüsü ve gidişatı da aynı paralellikte gelişti ve maçı hak eden kazandı diyebilirim.

Mersin İ.Y. tecrübeli isimleri ile istediği gibi organize olup oyun temposunu arzuladıkları gibi götürmeleri, topu geniş alanlara taşımaları, çabuk ve hızlı hücumu düşünmeleri futbol adına güzel görüntüler sunarken, Torku Konyaspor'un futbolcu yapısı ile buna ayak uydurması zor oldu kazandığı topları uzun kullanmaları topa gerektiğince sahip olamamalarına neden olurken bu durum ekibimizin hem fizik olarak çabuk oyundan düşmesine hem de rakibe oyun olarak teslim olmalarına neden oldu.

Torku Konyaspor Mersin İ.Y. oyun temposunu düşürmesi için uzun top yerine topa sahip olması, ayağa paslarla oyun temposunu düşürmesi ile oyuna ortak olması gerekirdi ilk yarıda bunu göremedik. Torku Konyaspor'un savunmadan çıkışta ve kazandığı toplarda uzun top tercihi  Servet gibi bir uzun adamı olan rakibine büyük avantaj sağladı.

Maçın 10 dakikalık bölümü adeta nefes kesti maçın başında Kokaloviç'in pozisyon hatası sonucu rakibimiz Welliton ile gole yaklaştı buna Ali Turan yerinde müdahalesi engel oldu. 4. dakikada bu kez Welliton affetmedi ev sahibi ekip öne geçti. 7.dakikada Rangelov'un bireysel çabası ile kaleye attığı şut rakibe de çarpınca erken karşılık vermiş olmamıza rağmen 9. dakikada Kokaloviç ile başlayan Kaya'nın büyük hatası ile devam eden pozisyon sonunda Nakoulma'nın golüne engel olamayınca yediğimiz ilk gole erken cevap vermemizin bir anlamı olmadı. 17. dakikada ise Vederson'un attığı gole karşılık verme şansını 30.dakikada kornerden gelen topa Ali Çamdalı'nın kafa vuruşu ile yakaladık ancak kaleci Muammer buna izin vermedi.

İkinci yarı Mersin İ.Y. skoru koruma adına sahada görüntü vereceği belliydi öylede oldu. Bizim nasıl bir görüntü vereceğimiz önemliydi. Maçın gidişatını değiştirmek, maça ortak olmak adına Aykut hocanın 62.dakikada Djalma ile Vedat hamlesi takımımıza canlılık katsa da skora etki edecek bir pozisyon getirmedi en son Recep hamlesi ve Rangelov'a yapılan hareket bana göre penaltıydı. Koray Gençerler'in devam kararı ile skor değiştirmeyince maçın sonucu ilk 17. dakikada atılan goller ile belirlenmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR