Hak-iş'ten Mülteciler İçin "Bulaşıkhane Görevlisi" Kitabı

Hak-iş'ten Mülteciler İçin "Bulaşıkhane Görevlisi" Kitabı
ANKARA (AA) - Hak-İş Konfederasyonu göçmenler ve mülteciler için “Bulaşıkhane Görevlisi” kitabı yayımladı.Hak-İş’ten yapılan yazılı açıklamaya...

ANKARA (AA) - Hak-İş Konfederasyonu göçmenler ve mülteciler için “Bulaşıkhane Görevlisi” kitabı yayımladı.

Hak-İş’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Konfederasyon koordinatörlüğünde yürütülen “Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi” kapsamındaki mesleki eğitim kursunda kullanılmak üzere modül kitaplar çıkarıldı.

Konfederasyonun 2014’te başlattığı proje çerçevesindeki kurslarda kaynak olarak kullanılacak kitapların hazırlık sürecine, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Gazi Üniversitesi, İŞKUR, Fransa’dan COJEP International, Almanya’dan Hasene Derneği katkı verdi.

İç savaş, doğal afet gibi çeşitli nedenlerle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan mülteci sorunlarının çözümü için hazırlanan modül kitaplar MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce (HBÖ) onaylanarak, e-yayın otomasyon sisteminde yayımlandı.

Projede, mültecilerin ülke istihdamında yer almaları ile çalışma hayatına ve iş akışına uyum sağlamalarının kolaylaştırılması, teorik olarak edinilen bilgilerin pratiğe dökülerek hızlı bir şekilde iş hayatında etkin bir şekilde yer almaları hedefleniyor.

Modül kitaplar, Hak-İş’in internet sitesinde yer alan “Yayınlarımız” bölümünden indirilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.