'Hakalmaz, sözümü müzikle kanatlandırdı'

'Hakalmaz, sözümü müzikle kanatlandırdı'
Şair Bestami Yazgan, "Söz bestelendiği zaman uçuşa geçiyor, uçan bir şey oluyor. Orhan Hakalmaz sözümü müzikle kanatlandırdı." dedi

Sanatçı Orhan Hakalmaz, "Biz ülke olarak söze çok önem veririz, çok güzel şairlerimiz var. Bazı şeyler çok olduğu için kıymet bilmiyor olabiliriz ama su yolunu buluyor. Ben sözün müzikten de önemli olduğunu düşünenlerdenim." dedi.

Şair Bestami Yazgan'ın "Elhamdulillah" şiirini besteleyen sanatçı Hakalmaz, şairin daha önce de "İncitme Gönül" şiirini seslendirdiğini belirterek, şunları anlattı:

"Gazetelerde 'İncitme Gönül' şiirini görüyordum, onu da söylüyordum ama şiir Yunus Emre diye biliniyordu. Bir gün Allah tarafından ilhamla, 'Bunu okuyoruz ama acaba başka birinin olabilir mi?' diye düşündüm. Gazetelere pek inanmamak lazım malum. Bu şiiri bilse bilse bizim Bedirhan Gökçe bilir diye düşünüp onu aradım, 'Ya bu bizim Bestami abinin' dedi."

Hakalmaz, Gökçe'den şair Yazgan'ın telefonunu aldığını aktararak, durumu telefonda kendisini aktardığını kaydetti.

"AA sayesinde yüz yüze tanıştık"
Yazgan'ın kitaplarını okurken "Elhamdulillah" şiiri ile karşılaştığını ifade eden Hakalmaz, şiiri şairden izin alarak bestelediğini söyledi.

Hakalmaz, şair Bestami Yazgan ile ilk kez AA muhabirinin kendileriyle irtibat kurması ile yüz yüze tanıştıklarını dile getirerek, "Telefonda konuşuyorduk ama siz vesile oldunuz ilk kez canlı karşılaşıyoruz. Tanışıklığımız gönül olarak çok eskiymiş ama ilk karşılaşmamız da çok dostça oldu, demek ki dost olmak illa çok görüşmek anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Şiirlerin bestelenmesiyle daha çok kişiye ulaştığı düşüncesini ifade eden Hakalmaz, şu yorumu yaptı:

"Biz ezanı bile müzikle söylüyoruz. Aracı doğru düzgün kullandığımızda müzik, sözü ezberlemeyi de çok kolaylaştırıyor. O yüzden tehlikeli sözlü müzikler, işte alkol, sigara gibi tehlikelidir aslında. Çünkü insanın bilinç altına içselleştirir, zerk eder."

Hakalmaz, türk formundaki "Elhamdulillah" eserini ilk kez Merkezefendi'deki konserinde, Yazgan'ın tanıklığında seslendireceği bilgisini vererek, vesile olduğu için AA'ya teşekkür etti.

"Biz şairler paylaştıkça çoğalırız"
Şair Bestami Yazgan da, şairlerin paylaşacak bir şeyi olan insanlar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz şairler paylaştıkça çoğalırız. Bazı çocuklar için şöyle derler, 'Ahmet amcanın oğlu Hasan', bir dönem gelir Hasan büyüyünce bu sefer derler ki 'Hasan'ın babası Ahmet amca'. Şimdi 'Gülü İncitme'nin üzerinden gidecek olursak, şöyle diyebilirim. Bestami Yazgan'ın şiirini Orhan Hakalmaz besteledikten sonra benden oraya geçti. Şimdi şöyle derler 'Gülü İncitme Gönül'ün şairi'."

Şiirin yürüyen, koşan bir insan gibi düşünülmesi gerektiğine işaret eden Yazgan, "Söz bestelendiği zaman uçuşa geçiyor, uçan bir şey oluyor. Orhan Hakalmaz sözümü müzikle kanatlandırdı." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.