Hakan'ın son umudu ilik nakli

Hakan'ın son umudu ilik nakli
Denizli'de Mustafa- Asiye Altun çiftinin lösemi hastası oğlu 8 yaşındaki Hakan Altun için ümitler ilik nakline bağlandı.

Kendi ilikleri uyumsuz çıktığı için teklif üstüne çocuk yapan, lakin umduklarını bulamayan aile, Almanya'dan gelen iyi haberler üstüne umutlandı. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak naklin muvaffakiyetli geçmesi ve uzun bir tedavi sonrası Hakan'ın sağlığına kavuşacağı kaydedildi.Muratdede Mahallesi'nde oturan 37 yaşındaki Mustafa Altun ile 36 yaşındaki Asiye Altun'un Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 2'inci Sınıf öğrencisi oğlu Hakan Altun, 10 ay öncelikle parkta oynarken birden bire fenalaşarak bayıldı.  Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan minik Hakan'ın yapılan testlerde ileri derecede lösemi hastası bulunduğu ortaya çıktı. 10 aydır hastanede yatağa mahkum bulunan küçük Hakan, bu süreçte aralıklarla kemoterapi bakmaya başladı.Hakan'ın anne, baba ve kardeşinin örnekleri müsait çıkmayınca doktorlar Altun çiftine, yeniu bir çocuk dünyaya getirmesi önerisinde bulunuldu. Hamile kalan kısa bir zaman öncelikle üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Asiye Altun ve eşi, Murat adını verdikleri bebeğin iliğinin ağabeyine uymaması üstüne yine yıkıldı. İYİ HABER ALMANYA'DAN Umutsuzluğa kapılan aileye mesut haber Almanya İlik Bankası'ndan geldi. Yapılan testlerde bir donörün iliğinin minik Hakan'a uyduğu ortaya çıktı. Sağlık vaziyeti her geçen gün kötüye giden minik Hakan'a, herhangi bir menfi vaziyet olmaması biçiminde önümüzdeki ay ilik nakli yapılacağı belirtildi. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak ilik nakli muvaffakiyetli geçerse, uzun bir tedavi süreci sonrası Hakan'ın sağlığına kavuşacağı kaydedildi. AİLE UMUTLA NAKLİ BEKLİYOR Son umutlarının ilik nakli olduğunu belirten baba Mustafa Altun, 'Oğlumdaki hastalık ortaya çıkınca yeni doğacak bir kardeş bebeğin iliğinin uyabileceğini öğrendik. 18 gün öncelikle doğan bebeğimizin de iliği uymayınca adeta yıkıldık. Ama mesut haber Almanya'da ilik bankasından geldi. Ocak ayında yapılacak bulunan ilik nakliyle oğlumuzun sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz' dedi.Hastane odasında oğlunun başından ayrılamayan, hem Hakan'a, hem de yeni doğan bebeğine bakan anne Asiye Altun, 'Çok sıkıntılı bir süreç geçirdim.  Stres itibariyle bebeğimi 35 haftalık erken doğumla dünyaya getirdim. Çok umutlanmıştık fakat olmadı. Bebeğimin iliği ağabeyine uymadı. Şimdi Almanya'dan iliği uyan donörden alınacak iliğin oğluma nakli kaldı. İyi olacak diye ümit ediyoruz. Oğlumun ilik naklinden öteki seçeneği yok. Kurtulması olasıdır değil, riski var. Sonunda iyi olmasını umutla bekliyoruz' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.