Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Hakem Erşan Kartal maçı çevirdi!

Hakem Erşan Kartal maçı çevirdi!

Hafta sonunda kar kış demeden, Selçuklu Belediye Spor ve Kongre Merkezi’ne gelen binlerce sporsever, son dönemin en keyifli maçına tanıklık etti. Biz de o şanslı isimler arasındaydık. Maça keyif katan, kaçıranları pişman ettiren ise son 5 dakikaydı.

Maç öncesi kadrolara baktım, TroyDeVries yine yoktu, yeni transfer Warrick ise sahadaydı ama  sadece ısınmada arkadaşlarına eşlik etmişti. Lisansı yetişmediği için kadroda yoktu. Diğer yandan rakip takıma baktığımızda ise kadrolarında Türk statüsünde oynayan TomislavRuzic’in yanı sıra Barcelona ve Galatasaray’dan tanıdığımız tecrübeli JakaLakovic başta olmak üzere OliverStevic, DomenLorbek, DennardHiggins, Jawad Williams, Earl Collaway gibi gerçekten önemli yabancılar sahadaydı. Bu kadro yapısı maçın başında hepimizi kara kara düşündürdü.

Nitekim konuk ekip ilk birkaç dakika sonunda öne geçti ve maçın son 8 saniyesine kadar müsabakayı önde götürdü. Ancak son bölümde Cihan Amasyalı’nın basket faulünde basketi iptal eden, küçük bir itiraza da aleyhte teknik faul çalan hakem Erşan Kartal bir anda seyirciyi ayağa kaldırdı, takımın isyan etmesine yol açtı ve arkasından gelen müthiş mücadele ile Torku Konyaspor unutulmaz bir maç kazandı.

dsc_10522.jpg

Yeri gelmişken söylemeden de geçemeyeceğim. Futboldaki hakem skandallarını çok görüyoruz ama basketbolda da durum hiç de farklı değil. Hakemler resmen egolarını tatmin ediyorlar. “Düdük bende, ben ne dersem o” zihniyetindeki hakemler, bir basket ile maç kazanılıp kaybedileceğini hatta o bir basketle kaybedilen o maçla küme de düşülebileceğini hiç mi düşünmüyorlar?

Sonuçta iki yanlış bir doğru etti ve Ersan Hoca’nın çaldığı o yanlış düdük temsilcimizi ayağa kaldırdı. Öyle ki Cihan Amasyalı’nın sahaya koyduğu enerji, Mayo’nun inanılmaz sayıları, Sean Williams’ın müthiş blokları, seyircinin Anadolu’da benzeri kolay kolay görülmeyecek desteği ile müthiş bir reaksiyon ortaya kondu. Basketbolda her saniye büyük önem taşıyor, bu maçta salisenin bile önemine şahit olduk. Gaziantep’in 0,1 saniyedeki hücumu az daha kalp krizi geçirtiyordu. Sonuç itibariyle 12 sayı geriden gelip müthiş bir zafere imza atıldı. İşte basketbolu bu yüzden seviyoruz. Son salisesine kadar heyecan hiç dinmiyor, gitti denen maç işte böyle zaferle noktalanabiliyor. Başta Aziz Bekir Hoca olmak üzere sahaya yüreğini koyan tüm Kartalları kutluyorum. 

NOT: Göz göre göre çaldığı hatalı düdükten sonra küfürsüz öyle bir tepki vardı ki, Erşan Hoca’nın belki hicabından belki sinirinden gözleri doldu. Açıkçası bir hakemin bu duruma düşmesini hiç istemezdim. Bununla birlikte taraftarın maça olan etkisini ortaya çıkarıp, bizlere bu atmosferi yaşattığı için teşekkür edelim kendisine…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR