Sedat Akkirpikler

Sedat Akkirpikler

Hakem Faciası Ve Coachlar

Hakem Faciası Ve Coachlar

   Spor Toto Basketbol liginin yedinci haftasında temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol,  Akın Çorap Yeşil Giresun Belediye’ye 81-76 yenilmekten kurtulamadı. Maça müdafada ve hücumda etkisiz başlayan temsilcimiz arada bir saman alevi gibi parlasa da geride kalan haftalardaki performansını gösteremedi. Buna rağmen yenilgide başrolü hakemler oynadı. Maçın kopma noktası JEFFERSON’un hızlı hücumda bulduğu smaçtı. Ama özellikle hakemlerin çaldığı tutarsız düdükler maçın sonucuna tesir etti. Sean Williams’ın smaç ile attığı basketi hatalı yürüme kararı ile  geçersiz sayan hakemler maçın sonucunu etkilediler. Aleyhimize verilen, lehimize verilmeyen fauller yenilgide en önemli faktördü. Özellikle hakemlerden Altuğ Köselerli yenilginin baş mimarıydı. Bizden hiçbir üstünlüğü olmayan rakibimizin tek avantajı rotasyon yapacak oyuncu sayısının fazla olmasıydı. 4 sayı önde iken Sean Williams’ın sayılmayan basketinden sonra rakibin hatalı yürüme ile attığı sayı yenilgi için dönüm noktası oldu.

  Yöneticilerimizin ve federasyon üyelerimizin bu maçın kasetini federasyona ve basketbol hakem komitesine göndererek hakemlerin bu haksız yönetimini belgelemeleri ve bundan sonraki maçlardaki karşılaşacağımız mağduriyetimizi önlemeleri için önemlidir.

   Rakibimiz Coach’u Ahmet KANDEMİR lehlerine verilen kararlarda bile hakemlere baskı kurarak etki ederken bizim kenar yönetimimizin pasif kalması da düşündürücü bir etken oldu.

  Temsilcimiz antrenör ve coachu Aziz BEKİR’in konsantrasyonunun düşük olması ve oyuncu değişikliklerinde yaptığı zamanlama hatası da yenilgide azda olsa rol oynadı. Rakibimiz 10 oyuncu ile parkede yer alırken Torku Konyaspor 7 oyuncu ile maçı tamamladı. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan takımımızın eldeki kadro ile mücadele edeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Bu kadroyu maçlara hazırlayacak olan da antrenördür. Özellikle sakatlıktan yeni kurtulan Burak SELEN’in verilen fırsata rağmen dışlanmaması gerekir. Oyuncuyu harcamak kolaydır ama kazanmak zordur. Rakibimizde yer alan Mutlu’nun geçmişte bizim takımımızda az yer bulmasına rağmen Giresun antrenörü Ahmet KANDEMİR tarafından bu maçta fırsat verilmesi ve yararlanılması örnektir. 7 oyuncu ile ligin tamamlanması zor görülmektedir. Teknik yönetimin bu konuda tedbir alması gerekmektedir.

  Konya basketbolu olarak birlikteliğe ihtiyacımız olan bu dönemde eski ve yeni yöneticilerin birbirine destek olması gerekmektedir. Mevcut yönetimin başarısızlığını istemek kimseye fayda getirmez ama Konya basketboluna zarar verir. Yöneticilerin de eski yöneticileri küstürmek yerine maçlara davet ederek gelmelerini ve takımı desteklemelerini sağlamaları gerekir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Akkirpikler Arşivi
SON YAZILAR