Murat Dönmez

Murat Dönmez

Hakemlerdeki 'Paralel' Yapı...

Hakemlerdeki 'Paralel' Yapı...

Maalesef  'ağlamayana meme vermezler' sözü halen geçerliliğini koruyor. Spor Toto Süper Lig'de sesini yükselten takımlar, oynayacağı o haftayı bir şekilde rahat geçiriyor.Torku Konyaspor'a gelince, ne yönetimden bir ses çıkıyor, ne de teknik heyetten.

Gaziantepspor karşısında Konyaspor çok kötüydü. Bunu kabul ediyoruz. Ama hakemlere ne demeli?

Bir yıl önce Bucaspor karşısındaki akıl almaz kararlarıyla dikkatleri üzerine çeken Serkan Çınar, yine yaptı yapacağını. Yönetimin bu hakem için yaptığı açıklamaları da dikkate alacak olursak, Konyaspor'un  işi gerçekten zor girdi.

Yazımızın başlığını 'Hakemlerde paralel yapı' diye attık. Malum biliyorsunuz, 3 aydır moda bir kelime. Devletin içine kadar sinmiş, her istediğini yapan, tapeler, kasetler hazırlayan sanki bir prodüksiyon şirketi gibi.

Neden mi paralel yapı. Çok değil bir kaç yıl önce karşılaşmalar 3 sonra da 4 hakemle yönetilmeye başlandı. Ardından da 2 kale çizgisi ilavesi yapıldı. Neden? Başta top, kale çizgisini geçti mi geçmedi mi tartışmalarında doğru kararı verebilmek ve ardından da maçın hakemine direkt yardımcı olabilmek için.. Ama 25. haftanın da tamamlanmasıyla birlikte başta 4. hakem olmak üzere kale çizgisinde görev yapan hakemlerin hiç bir maçta orta hakeme yardımcı olduklarını göremedik.  Çünkü, işlerini yapmıyorlar.  4'üncü hakem sadece tabela indirip kaldırmak, ara sıra da teknik direktörleri uyarmanın dışında başka bir işe yaramıyorlar. Çizgi hakemleri de gözlerinin önünde cereyan eden faullere hep seyirci kalıyorlar.  Bana göre bedava para kazanıyorlar.  (Üst Klasman hakemlerinin aldıkları ücretler dudak uçuklatıyor. 5 yıl önceki bir sezonda yani 2009-2010 sezonunda STSL, Zıraat Türkiye Kupası ve Bank Asya'da görev yapan bir hakem 48 bin TL kazanmış.)

Demem şu ki; Bu hakemlerde de bir paralel yapı var mıdır.  Bütün hakemler  çapraz konumda da olsalar; birbirlerine "paralel" koşu yapıyorlar... İktidarın buna da el atmasını istiyorum!

Çünkü, Gaziantepspor, Cenk Tosun ile attığı golün hemen başında Gaziantepsporlu Muhammed İldiz'in topu elle oynamasını  hadi orta hakem görmedi diyelim;  4. hakem niye görmedi?  Ne iş yapıyordu acaba orada?

Yazık değil mi bu oyuncuların emeklerine?

Suçlu tamamen hakem değil elbette.

Konyaspor kötünün kötüsüydü. 2. yarının ilk 3 maçında ortaya konulan futbol ve 3 maçta alınan 2 galibiyet herkesi umutlandırmıştı. Yönetim, teknik heyet ve tüm futbolcular tüm Konya şehrine büyü yapmışlar ve maalesef hepimizi kandırmışlar. O üç haftalık periyodun ardından, ara ki Konyaspor'u bulabilesin...

Elazığspor mağlubiyetiyle başlayan 5 maçlık seride sadece ve sadece  2 puanı hanesine yazdıran T. Konyaspor'da artık ateş bacayı sarmış durumda. Artık, her maçın final olduğu müsabakalar başlayacak ve Konyaspor'u da oldukça zorlu bir fikstür bekliyor. Bursa, Antalya ve Ç.Rize deplasmanları ile kendi sahasında Galatasaray ve Beşiktaş'ı konuk edecek T. Konyaspor'un, bu 5 karşılaşmadan alacağı puan veya puanlar, kaderini belirleyecek.

Görünen köyün kılavuz istemeği bir gerçek var. Bugün 28 puanla 13. sırada bulunan Yeşil beyazlılar, Kayserispor'un havlu attığını varsayarsak, 17. sırada bulunan Kayseri Erciyes ile arasında sadece 3 puan fark var. Bu hafta oynanacak olan müsabakalar sonunda aşağıda bulunan tüm takımların puan durumundaki sıralama yerinin değişme olasılığı da çok yüksek.

Konyaspor için kötü son çok yakın görünüyor. Umarım ben yanılırım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR