"Hakemlerimizden Biraz Daha Dikkat Ve Özen İstiyoruz"

"Hakemlerimizden Biraz Daha Dikkat Ve Özen İstiyoruz"
- Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav:"Hakemlerin taraftarın etkisinde kalması ilk kez şahit olduğumuz bir şey değil ama üst üste bize denk gelmesi bizleri üzdü"- "Türk futbolunu ancak doğru bir öz eleştiriyle ileriye taşıyabiliriz"

ANKARA (AA) - Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, son haftalarda hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunarak, hakemlerden daha dikkatli olmalarını istedi.

Cavcav, yaptığı yazılı açıklamada, Süper Lig 2017-2018 sezonuna Gençlerbirliği'nin merhum başkanı İlhan Cavcav'ın isminin verildiğini hatırlatarak, "Bu nedenle üzerine titrediğimiz, her sezondan daha ayrı tuttuğumuz bir sezon. Centilmen kimliğimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Bu sezon buna daha fazla özen gösteriyoruz. Ama yapılan yanlışlar varsa da bunu dile getirmek bizim centilmen Gençlerbirliği taraftarına borcumuzdur." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nin sezona iyi giriş yapamadığını ancak haftalar ilerledikçe kırmızı-siyahlı oyuncuların kalitelerini sahaya yansıtmaya başladığını belirten Cavcav, şöyle devam etti:

"Bu hafta Akhisarspor ile izleyenleri memnun eden güzel bir maç oynadık. 3-1 öne geçtik, fark artabilir, kazanabilirdik ama futbol bu. İstediğimiz gibi olmadı ve bir puanla evimize döndük. Penaltıların doğru olduğunu hocamız Mesut Bakkal da dile getirdi. Centilmen ve sportmen Gençlerbirliği kimliği de bunu gerektirir. Doğruya doğru demek görevimiz. Ancak hocamızın da veryansın ettiği şeyler var ki bunlara da katılmamak elde değil. Maçta takdir haklarının rakipten yana kullanılması oyunumuzu bozan esas unsur oldu. Çalınan faullerdeki dengesizlikler aslında skoru belirledi. Hakemlerin taraftarın etkisinde kalması ilk kez şahit olduğumuz bir şey değil ama üst üste bize denk gelmesi bizleri üzdü. Kritik faullerle istemsiz şekilde oyunu ileriye taşımak yerine geride kabul etmemiz sağlandı. Bunu sağlayan yegane unsur bu olmasa da en önemlisi demekte sakınca görmüyorum. Hakemlerimiz yedek kulübelerinin, ev sahibi tribünlerin etkisinde kalmamalı."

Cavcav, Göztepe'nin taraftarıyla yıllar sonra Süper Lig'de buluştuğu ilk maçta Gençlerbirliği ile karşılaştığını anımsatarak, "Taraftarın coşkusu ve özlemi tribünlere bariz bir şekilde yansımış ve dolu tribünler önünde oynamıştık. Bu maçta da bir nizami golümüz sayılmazken yediğimiz üç golden biri ofsayt, biri de taç çizgisi dışından oyuna dahil edilmiş toptan gelmişti. Ardından Alanyaspor maçında, skor 3-1'ken oyuncumuza atılan dirsek sonucunda rakibe kırmızı kart verildi ancak penaltı noktası gösterilmedi. Topun oyun dışında olduğu söylense de görüntüler tam tersini söylüyordu. Skorun 3-2'ye gelmesi oyunun gidişatını tamamen değiştirebilirdi. Bunu en iyi bizden bir hafta önce Trabzonspor’u 3-0 geriden gelerek yenen Alanyaspor takımı ve seyircisi biliyordu." değerlendirmesinde bulundu.

Son üç deplasman maçında hakemlerin sonuç üzerinde etkili olduğunu öne süren Cavcav, şunları kaydetti:

"Hakemlerin art niyetli olduğunu asla söyleyemeyiz. Onursal başkanımızın adının verildiği böylesine bir sezonda hakemlerimizi böylesine bir tartışmaya çekmek istediğimiz son şey olacaktır. Hakemlerimizden biraz daha dikkat ve özen istiyoruz. Yapılan hatalar ve yaşadıklarımız sadece bizim dile getirdiğimiz şeyler değil. Taraflı tarafsız herkesin bize hak verdiği noktalar. Gençlerbirliği bu ligin Cumhuriyetle yaşıt önemli camialarından biri. Bu kadar kolay yapılan hatalar tüm camiamızı üzüyor. Biz yöneticiler, teknik direktörümüz ve futbolcularımız nasıl ki hatalardan dersler çıkarıyorsak hakemlerimiz de hatalarından dersler çıkarabilmeli. Türk futbolunu ancak doğru bir öz eleştiriyle ileriye taşıyabiliriz."


- "Güzel günlere adım atacağız"


Gençlerbirliği taraftarına da çağrıda bulunan Murat Cavcav, açıklamasında, camiadaki birlik ve bütünlüğün skorlara yansımaya başladığına işaret ederek, "İsmimizde yer alan 'birlik' kelimesini ben çok önemsiyorum. Biliyorum ki bu kulüp en zor zamanlarını birlik olarak atlattı. Beşiktaş'ı böyle bir birlik ruhuyla yendik. Akhisar'da futbolcularımız o birliği saha içinde yine gösterdiler. Camiamız artık tek vücut oldu ve Gençlerbirliği'ni en iyi yerlerde görmek için herkes elinden geleni yapıyor. Teknik ekibimizle, futbolcularımızla, taraftarımızla ve tüm camiamızla zorlu günlerden güzel günlere adım atacağız." ifadelerine yer verdi.

Futbolcuların yükselen performanslarının altını çizen Cavcav, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Daha iyi olacaklarına başkanları olarak inancım tam. Bu hafta iki önemli maçımız var. Önce kupada Tuzlaspor ile sonrasında da ligde Yeni Malatyaspor ile kritik bir maça çıkacağız. Bu sezon lig ve kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek, taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Taraftarımızı önce kupa ardından da lig maçımızda yanımızda görmek ve ihtiyacımız olan galibiyetleri hep birlikte almak için Ankara 19 Mayıs Stadı'na davet ediyorum. Ayrıca Tuzlaspor maçında kombine sahibi taraftarlarımızı mağdur etmemek adına yönetim kurulu olarak karar aldık. Taraftarımız kombine biletleriyle Tuzlaspor kupa maçımızı da ek bir ücret ödemeden izleyebilecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.