Hakkari Kırsalı Ve Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Hakkari Kırsalı Ve Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca, Hakkari kırsalı ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekatta, terör örgütüne ait 18 hedef vuruldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince, terör örgütü PKK'ya yönelik Hakkari kırsalı ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında toplam 18 hedef vuruldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile dün 16.13-18.42 saatlerinde, Hakkari'nin Çukurca kırsalına hava harekatı gerçekleştirdi.

Bölgede tespit edilen 11 hedefin (barınma alanı, mevzi, mağara, havan mevzi) ateş altına alınarak imha edildiği harekatta, ilk tespitlere göre 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine 17.44-20.10 saatlerinde düzenlenen hava harekatında ise bölücü terör örgütüne ait 7 hedef (barınak ve mağara) ateş altına alınarak imha edildi.

Görevini başarıyla icra eden uçaklar, üslerine döndü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.