Hakkari Terörün İzlerini Kış Turizmiyle Silecek

Hakkari Terörün İzlerini Kış Turizmiyle Silecek
Yılın 6 ayı kar yağmasına rağmen terör saldırıları nedeniyle kış turizminden istediği payı alamayan Hakkari'nin bu sektörde istenilen seviyeye gelmesi için çalışma başlatıldı

HAKKARİ (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU - NECMİ ERTUŞ - Yılın 6 ayı kar yağmasına rağmen terör saldırıları nedeniyle kış turizminden istediği payı alamayan Hakkari'nin, bu sektörde istenilen seviyeye gelmesi için çalışma başlatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 88'i dağlık alandan oluşan Hakkari'ye yılın 6 ayı kar yağdığını söyledi.

Türkiye'de karın yerde kalma süresi açısından en uzun sürenin Hakkari'de olduğunu ifade eden Ağacanoğlu, "Kış Turizm Festivali" düzenleyeceklerini belirterek, Turizm festivali ile yerli ve yabancı turistlerin Hakkari’ye davet edilmesinin yanı sıra ulusal anlamda tanınmış şahsiyetlerimizi, sanatçılarımızı, yazarlarımızı ve devlet büyüklerimizi Hakkari'de ağırlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise Merga Bütan Kaya Merkezi'nin geliştirilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini, çalışmaların tamamlanmasıyla merkezin kapasitesini 3 binden 5 bin kişiye çıkaracaklarını bildirdi.

"Hafta sonları karnaval yerine dönüyor"

Vali Toprak'ın destekleri ile kayak merkezine Kamp Eğitim Merkezi kurulacağını belirten Güldal, şöyle konuştu:

"Şu anda binlerce insanı burada ağlayabiliyoruz. Özellikle hafta sonları burası karnaval yerine dönüyor. Bu insanların mutluluğunu gördüğümüz zaman, biz daha çok mutlu oluyoruz, huzur buluyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.