Hakkari'de Askere Silahlı Saldırı: 3 Şehit

Hakkari'de Askere Silahlı Saldırı: 3 Şehit
Yüksekova ilçesinde çarşı merkezinde bulunan askerlere, PKK silahlı saldırıda bulundu. Olayda ağır yaralanan 3 asker şehit düştü.Alınan bilgiye göre şehitlerimizin biri Konyalı olduğu tespit edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, Cengiz Caddesi Ova Oteli önünde çarşı merkezinde bulunan ve asker oldukları belirtilen kişilere PKK silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda 1 uzman çavuş ve 2 er yaralandı. Askerler yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Cengiz Topel Caddesi üzerinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinin, Yüksekova-Haruna Karakolunda vatani görevlerini yapan Uzman Çavuşlar Ramazan Köse ve Ramazan Gülle ile Er Yunus Yılmaz olduğu kaydedildi.

NELER OLDU?

Çarşıya elektirk malzemesi almak için çıktığı belirtilen askerlerin arkasından yaklaşan terör örgütü mensupları saldırıyı gerçekleştirdi.

ACI HABER HASTANEDEN GELDİ

Saldırı sonrası ağır yaralanan askerler ambulanslar ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahallelere rağmen kurtarılamayan askerler şehit düştü.

Olayın yaşandığı bölgede özel harekat polisleri yoğun güvenlik önlemi alırken, bölgede toplanan vatandaşlar ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

ELEKTRİK MALZEMESİ ALMAYA ÇIKMIŞLARDI

Şehit askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.

GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum