Hakkari'de terör soruşturması

Hakkari'de terör soruşturması
Görevden alınan Türk Kızılayı Hakkari Şube Başkanı Alçiçek, Yüksekova'daki terör operasyonuyla ilgili, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçu işlediği gerekçesiyle tutuklandı- Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alı

HAKKARİ (AA) - Görevden alınan Türk Kızılayı Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

Yüksekova'da terör örgütüne yönelik operasyonun hazırlıklarına ilişkin bir belgenin bazı basın organlarında yer almasının ardından, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi ve görevden alınan Türk Kızılayı Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, emniyetteki ifade işlemlerinden sonra, adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Alçiçek, "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan tutuklandı.

HDP İl Eş Başkanı Metin Besi de denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, Van'da gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Şermin Soydan da dün aynı suçtan tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.