Hakkari'deki terör operasyonunda 11 tutuklama

Hakkari'deki terör operasyonunda 11 tutuklama
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 11'i şüpheli tutuklandı

HAKKARİ (AA) - Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesine yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Çığlı köyü kırsalında bulunan Habeşti askeri üs bölgesine 3 Mayıs'ta terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen, bir askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının ardından yürütülen operasyonlar devam ediyor.

İlçenin kırsal kesiminde yürütülen operasyonlarda 9 şüpheli daha gözaltına alındı. Daha önce 15 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 26'ya yükseldi.

İlçe Jandarma Komutanlığındaki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i tutuklandı.

Irak sınırındaki operasyonda 5 Mayıs'ta bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 15 kişi yakalanmış, 3 kalaşnikof, 9 şarjör ve 105 fişek, 3 av tüfeği, bir keskin nişancı silahı dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Operasyonlarda 6 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.