Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı
Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın annesi Bağdagül Bozkurt:- "Herkesin çocuğu kendisine çok kıymetlidir. Rabbim onu bana verdi, benden daha çok sevip aldı"

ZONGULDAK (AA) - Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın annesi Bağdagül Bozkurt, "Herkesin çocuğu kendisine çok kıymetlidir. Rabbim onu bana verdi, benden daha çok sevip aldı" dedi.

Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kendisi için ev hayali olduğunu ve hayalini yaz mevsiminde gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.

Oğlunun kız arkadaşını istemeye gitmeyi planladıklarını anlatan anne Bozkurt, "Kızı vermiş olsalardı mutlu olacaktı ama olmadı. En son 2,5 ay önce görüştük. İşiyle ilgili hiçbir şey anlatmıyordu. Ben de göreviyle ilgili konuşmazdım. Uzman çavuşluk sınavlarına katılıp kazandı. Eğitim sonrasında bana, 'Ben şehit olmak istiyorum' dedi. Ben bunu kafamda geçiştirdim ama yüreğimde hep şüpheler vardı. İki yıl boyunca acabayı bu zamana getirdim. Bir çırpıda bitti." diye konuştu.

- "Beni anne olarak çok gururlandırdı"

Oğlunu şehit olmadan bir hafta önce rüyasında gördüğünü ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"Herkesin çocuğu kendisine çok kıymetlidir. Rabbim onu bana verdi, benden daha çok sevip aldı ama verdiği için çok mutluyum. Ben artık herkesin annesi olabilirim. Beni anne olarak çok gururlandırdı beni üzmeden büyüyüp giden evladım. Bakın giden diyorum. Şehit ama gitti sadece. Geçen hafta rüyama girdi. Rüyama girip 'Anne hazırlan, geliyorum. Seni de alacağım' diyordu. Uyandım ve o an annem ve ablamı gördüm. Bir hafta sonra da oğlumun haberini aldım. Rüyamda bana 'Seni alacağım, söz' dedi. İnşallah geciktirmez."

- "Kendi çocuklarımdan ayırt etmedim"

Tunahan Kartal'ın eniştesi Ramazan Duyar da yeğeninin babasızlığı hissetmemesi için kendisinin onunla özel ilgilendiğini belirterek, "Kendi çocuklarımdan ayırt etmedim. Babası 2 yaşındayken terk etti. Annesi, anneannesi ve dedesi ilkokula kadar ilgilendi. İlkokuldan sonra dedesi ve anneannesi rahmetli oldu. Biz de anne orada yalnız kalınca, eşimle yakınımıza almamız gerektiğini konuştuk. Annesi ile Tunahan'ı Kozlu ilçesine getirdik." şeklinde konuştu.

Kozlu'da ortaokul ve liseyi okuduğunu ifade eden Duyar, şunları kaydetti:

"Askerliği çok seviyordu. Benim yanımda kaldı. Kendi çocuklarımla beraber büyüttüm. Babasızlığı hissettirmemek için onunla da ilgilendim. Aile çocuğu olarak yetişti. Askerden gelince dükkanda yanıma takılırdı. Kendisine teklifte bulundum. Emekliliğime az kaldığını ve iş yerimi ona devretmek istediğimi söyledim ama o askerliği seçti. Ben de istemiyordum. İzinlere geldiğinde sürekli ona, dikkat etmesi gerektiğini ve o bölgelerin kötü olduğunu söylerdim. 'Düşman çatışmada daima baştaki adamı hedef alır. Önce onu imha etmek ister' şeklinde tavsiyelerde bulunurdum."

Hakkari Dağlıca'da 15 Mayıs'ta, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.