Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'deki Terör Saldırısı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarının roketatarlı saldırısında şehit düşen sözleşmeli er Onur Deniz'in cenazesi Kahramanmaraş'ta, Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın da katıldığı törenle toprağa verildi- Şehidin annesi Deni

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarının roketatarlı saldırısında şehit düşen sözleşmeli er Onur Deniz, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, Hakkari'den askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na, buradan da Andırın Yeşilova Mahallesi Sağlık Ocağı'na getirildi. Ailesinin Osmaniye'de ikamet etmesi dolayısıyla şehit için dedesi İsmail Deniz'in evinin önünde helallik alındı.

Cenazenin eve getirilişi sırasında şehidin ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.

Daha sonra Yeşilova Mahalle Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper ile siyasi, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kaynak, şehidin annesi Hatice Dudu ve babası Mustafa Deniz ile kardeşlerine taziyelerini iletti.

Şehidin annesi oğlunun naaşının başına gelerek ağıt yaktı.

Bekar olan şehit Deniz'in silah arkadaşları da törene katılarak anne Hatice Dudu Deniz'in elini öptü, başsağlığı diledi. Askerlere sarılan şehidin annesi, "Yavrum, sizde Onur'un kokusu var. Gelin size bir daha sarılayım." diyerek acısını ifade etti.

Sözleşmeli er Onur Deniz'in naaşı, İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şehit Deniz'in akrabası ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde 23 Nisan 2016'da PKK'lı teröristlerin açtığı keskin nişancı ateşiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu, "Hiç sevinmesinler anneler ağlıyor diye. Biz çiçeklerimize ağlıyoruz. O teröristler hiç sevinmesinler." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.