Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'deki Terör Saldırısı
Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Üsteğmen Köreke'nin Mersin'deki babaevinde hüzün yaşanıyor

MERSİN (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Üsteğmen Ozan Olgu Köreke'nin Mersin'deki babaevinde yas var.

Şehit Köreke'nin (27) Tarsus ilçesi Yeni Ömerli Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verilirken, sağlık ekipleri de hazır bulundu.

Evde bulunan anne Aydanur Köreke, oğlunun şehit olduğu haberini alınca sinir krizi geçirdi.

Acılı anneye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaparken, acı haberi pazar alışverişi sırasında öğrenen baba Hüseyin Köreke de eve getirildi.

Öte yandan, şehidin eşi Esma Köreke'nin iş için İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Şevket Can da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Ozan Olgu Köreke'nin babaevine ve apartmanın bulunduğu caddeye Türk bayrakları asıldı.

Şehit Köreke, "Tümgeneral Aydoğan Aydın" operasyonu kapsamında, Çukurca ilçesi kırsalında yürütülen el yapımı patlayıcı tespit ve imha faaliyeti esnasında teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.