Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hakkı Gökbel Hoca, Mustafa Şahin Hoca ve Selçuk Üniversitesi

Hakkı Gökbel Hoca, Mustafa Şahin Hoca ve Selçuk Üniversitesi

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden benim de üniversitem Selçuk Üniversitesi’nde bayrak teslim töreni için geri sayım başladı.

Selçuk Üniversitesi için kim ne eleştiri getirirse getirsin bu üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri, yöneticileri, çalışanları hatta sözleşmeli işçileri ile tabii ki geçmişi ve değerleri ile büyük üniversite.

Rektör Hakkı Gökbel Hoca’nın önümüzdeki seçimlerde “aday değilim” demesi ve rektör yardımcılarından Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca’nın, “Seçimlerde rektörlüğe adayım” açıklaması ile üniversite camiasında fısıltı halindeki seçim çalışmaları resmen başlamış oldu. Dahası resmiyet kazandı. Aslında biz gazetecilerin iş adamlarının ya da siyasilerin rektörlük seçimlerine bilinçli ya da bilinçsiz dahil olmaları bana göre çok yanlış.

Tek bir oy hakkımız daha olmadığı seçimler için işe bulaşmak ne kadar doğrudur? Bilemiyorum.

Ama iş akademisyenlerin demokratik bir şekilde oy kullanıp sandıktan çıkan sonuca göre sonuçlanmayıp eninde sonunda bir siyasi tercih konusu olunca bizde cümbül cemaat işin içine bodoslama dalmış oluyoruz.  

Bana göre Selçuk Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış rektörlerinden dekanlarına hepsi birer kıymet ve büyük insanlardı.

Çok şükür bizim rektörlerimizin hiç biri yüz kızartıcı bir suçlama ile kamuoyunda eleştiri almadılar. Bence hepsi birer değerdi ve kıymetli insanlardı.

Hakkı Hoca; Süleyman Okudan’dan, Okudan ise Abdurrahman Kutlu Hoca’dan …. Sırası ile bayrağı teslim alıp bir adım daha öteye çıtayı yükselten örnek insanlardı.

Prof. Hakkı Gökbel Hoca da Selçuk Üniversitesinde rektörlük yapma şansını ve fırsatını elde edip Üniversiteyi bir adım daha öteye götüren şanslı bir isim idi.

Şimdi Hakkı Hoca’nın bayrağı teslim edeceği örnek isme geldi.

Bizi direkt ilgilendirmese de en direk olarak ilgilendiren rektörlük seçimlerine yeniden dönüş yapacak olursak son yıllarda rektörlüğe baktığımız zaman bu seçimlerin ilk sırada adayı Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca idi.

Mustafa Şahin Hoca’yı doktor olarak Konya’ya geldiği yıldan bu yana bilirim tanırım. Dahası taa Ankaralardan biliriz.

Mustafa Hoca gibi insani yönünden cerrahlığına bir insan zor yetişir.

Hatta yıllar öncesi Mustafa Hoca’nın Seydişehir’deki baba ocağında Mustafa Hoca yokken iftar yapma şansını yakalamış şanslı bir gazeteciyiz.

Uzun lafın kısası. Halen Rektörlük makamında oturan Hakkı Gökbel Hoca için güzellikleri o makamı terk ettikten sonra yazmak ümidi ile Sayın Şahin’e baktığımız zaman önümüzdeki günlerde seçimlerin yasal olarak yapılabilmesi için yeni aday adayları ortaya çıkacak. Ya da çıkartılacak diyelim. Belki de ciddi bir başka aday da olabilir. Ama bugün itibari ile Mustafa Hoca’nın karşısında bir tek de olsa aday yok.

Zaman en iyi ilaçtır ve o zamanı da sabırla beklemek gerekir.

Bugün için tek bildiğimiz doğru gerçek Selçuk Üniversitesi kazanmaya devam ediyor. Herkes için, Selçuk Üniversitesi için ve Konya’mız için ne hayırlısı ise o olsun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mutluluktan uçuyorum desem, ellerinde sapanla beni indirmek için, hazırda bekleyen insanlar var, onları çok iyi tanıyorum.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehir merkezinde ki trafik rezilliğine artık yeter dediğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR