"Halep insanlığın vicdan aynası olmuştur"

"Halep insanlığın vicdan aynası olmuştur"
Rabia Platformu Genel Koordinatörü İşbilir: - "Suriyelilere ihanet eden ve devlet terörü ile sistematik işkence ve katliam yapan Esed rejimine göz yuman her lider ve siyasi yapı er veya geç bunun hesabını ödemek zorunda kalacak" - "Birleşmiş Milletler Güv

BURSA (AA) - Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Suriye'de Esed rejimine göz yuman her lider ve siyasi yapının er veya geç bunun hesabını ödemek zorunda kalacağını belirterek, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere krize müdahil tüm aktörler ve örgütler gelinen durumdan sorumludur. Halep insanlığın vicdan aynası olmuştur ve maalesef bu aynada kan ve göz yaşından başka bir şey görünmemektedir." dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mazlumdan ve masum Suriye halkından yana tavır alarak, gelecek nesillere vicdanlı ve onurlu bir miras bırakacağını bildirdi.

Türkiye'nin vicdanlı bir duruş sergilediğini ve statükoya direndiğini vurgulayan İşbilir, uluslararası kamuoyunun teröre ve terör örgütlerine karşı çifte standartlı ve ilkesiz yaklaşımın Suriye krizini derinleştirmekle kalmayıp, uzun yıllar devam edecek ve bölgedeki tüm müdahil ülkeleri kapsayacak ciddi bir güvenlik bunalımını beslediğine işaret etti.

İşbilir, Halep'te rejim güçlerinin, Rusya'nın ve İran destekli unsurların bilinçli bir şekilde sivilleri hedef alan saldırılarının ve dayatmaları kabul etmeyen muhalif grupların DAEŞ'le etiketlenip yok edilmeye çalışılmasının geri dönüşü mümkün olmayan bir terör sarmalına bölgeyi mahkum ettiğini dile getirdi.

- "İnsani ve vicdani dış politika"

Halep'teki ateşkes oyunundan, en çok etkilenenlerin sivil ve savunmasız insanların olduğunu ifade eden İşbilir, şunları kaydetti:

"Suriyelilere ihanet eden ve devlet terörü ile sistematik işkence ve katliam yapan Esed rejimine göz yuman her lider ve siyasi yapı er veya geç bunun hesabını ödemek zorunda kalacak. Batı ülkeleri mülteci meselesinden olumsuz etkilenmemek için bazı tedbirler alma yoluna gitseler de sorunun kaynağını kurutmaktaki kararsızlıkları, krizi içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Türkiye'nin başından beri izlediği insani ve vicdani dış politika ve Suriyeli mağdur ve muhacir insanlara kapı açması dünya için yüz akı olmuştur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere krize müdahil tüm aktörler ve örgütler gelinen durumdan sorumludur. Halep insanlığın vicdan aynası olmuştur ve maalesef bu aynada kan ve göz yaşından başka bir şey görünmemektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.